Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vyprážaný karfiol: Chrumkavé „nugetky“, ktoré oslovia každého

Vyprážaný karfiol: Chrumkavé "nugetky", ktoré oslovia každého
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Vyprážaný karfiol: Chrumkavé "nugetky", ktoré oslovia každého Foto: depositphotos.com
reklama:

Karfiol, ktorý bol vždy obľúbenou zeleninou v českej kuchyni, zažíva v posledných rokoch opätovný záujem. Dnešné trendy ukazujú, že karfiol sa dá pripraviť rôznymi spôsobmi – nie len ako klasický mozoček, ale aj v mnohých iných variáciách. Zatiaľ čo trojobal už dávno nie je jedinou možnosťou, stále populárnejšie sa stávajú moderné spôsoby prípravy, ktoré si môžete prispôsobiť vlastnej chuti.

Karfiol v novom šate

Karfiol nie je len o tradičných ružičkách. Pôsobivý výsledok môžete dosiahnuť rôznymi spôsobmi jeho úpravy. Zatiaľ čo niektorí si stále vychutnávajú kúsok klasického karfiolu v trojobale, mnohí sa rozhodujú pre kreatívnejšie variácie, ktoré z tohto pokrmu robia zaujímavú voľbu aj na párty. Pokiaľ chcete zmeniť spôsob prípravy, skúste si ho nakrájať na plátky a pripraviť z neho „steaky“, ktoré sú v poslednom čase čoraz obľúbenejšie.

Pre tých, ktorí si potrpia na originálnosť, sú ideálnou voľbou karfiolovej „nugetky“. Vyprážané kúsky karfiolu, ktoré svojím vzhľadom aj chuťou pripomínajú obľúbené kuracie nugetky, sú skvelou voľbou pre rôzne oslavy alebo ako zdravšia alternatíva pre deti, ktoré si možno ani neuvedomia, že jedia zeleninu, ktorú by inak odmietali.

Spôsoby prípravy vyprážaného karfiolu

Existuje viacero spôsobov, ako pripraviť tento pokrm, a každý si môže vybrať ten, ktorý najlepšie vyhovuje jeho požiadavkám. Klasika je smaženie na panvici, kde olej zabezpečí zlatou a chrumkavú kôrku. Ďalšou možnosťou je využitie klasickej fritézy, ktorá je obľúbená pre svoj spôsob rovnomerného smaženia.

Pre tých, ktorí hľadajú zdravšie varianty, sa čoraz častejšie využíva teplovzdušná fritéza. Tá je výbornou alternatívou, pretože dokáže pripraviť chrumkavý karfiol s minimálnym množstvom oleja, čím sa stáva atraktívnou pre tých, ktorí sa snažia dodržiavať zdravšiu stravu, ale zároveň si nechcú odopriať chuť obľúbených vyprážaných jedál.

Ďalšou metódou je príprava v trúbe. Tento spôsob si získava obľubu vďaka jednoduchej príprave, ktorá nevyžaduje neustále otáčanie alebo dozeranie na jedlo. S menším množstvom oleja si karfiol zachová viac vitamínov a živín, čo určite ocenia tí, ktorí sa snažia pripravovať výživnejšie pokrmy.

Dôležitý je správny obal

Kľúčom k dokonalej chrumkavosti karfiolu je obal, ktorý mu dodá tú správnu textúru a chrumkavosť. Možností je veľa a každý si môže vybrať obal, ktorý mu najviac vyhovuje. Tradičný trojobal pozostávajúci z múky, vajíčka a strúhanky je osvedčenou voľbou, ktorá zaručí známu chuť a výsledok.

Ak chcete niečo nové, vyskúšajte obaliť karfiol v jemnom pivnom cestíčku, ktoré mu dodá nadýchanú a krehkú kôrku. Pre tých, ktorí preferujú zdravšiu alternatívu, sú skvelé možnosti obalenia v kukuričnej múke alebo mletých ovsených vločkách, ktoré sú bohaté na vlákninu a živiny. Ďalšou možnosťou môže byť obaľovanie v rozdrvených nachos alebo cornflakes, čo karfiolu dodá extra chrumkavosť a neobvyklý šmrnc.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.