Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Zákusok s ananásovým želé a tvarohovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ananas.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Kakaová piškóta :
  • 4 vajcia
  • 150 g cukru
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • Smotanový krém :
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 10 g želatíny
  • Ananásové želé :
  • 1 ananás kompót (400 g )
  • 1 balík želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si predhrejte rúru na 180°C. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridajte mlieko a olej, jemne premiešajte. Múku preosejte spolu s kakaovým práškom, práškom do pečiva a soľou a postupne ich zapracujte do kompozície.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech (cca 20×30 cm) vystlaný papierom na pečenie. Vrch koláča s ananásovým želé pečieme 20-25 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté. Necháme úplne vychladnúť.

3. Krok

Príprava smotanového krému : Šľahačku vyšľaháme dotuha. Zvlášť vymiešame smotanový syr s práškovým cukrom a vanilkou do hladka. Želatínu rozpustíme podľa návodu a zapracujeme do tvarohového krému. Pridajte šľahačku, jemne premiešajte stierkou .

4. Krok

Príprava ananásového želé: Sceďte ananás, šťavu si nechajte. Ananás rozdrvte mixérom a dajte šťavu na oheň, kým sa mierne nezohreje. Pridajte hydratovanú želatínu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Pridajte rozmixované kúsky ananásu a všetko prepasírujte cez sitko. Nechajte zmes trochu vychladnúť.

5. Krok

Na vychladnutý plát natrieme tvarohový krém a rovnomerne zarovnáme. Potom nalejte ananásové želé na krém, opatrne zarovnajte.

6. Krok

Pre dokonalú textúru dajte zákusok do chladničky aspoň na 4-5 hodín alebo cez noc. Po vychladnutí nakrájajte na štvorce alebo obdĺžniky a pre kontrast farieb ozdobte lístkami čerstvej mäty alebo kúskami bielej a tmavej čokolády. Osviežujúca chuť ananásového želé pekne kontrastuje s krémovosťou syra a kakaová piškóta dodáva konzistentný a jemne horkastý základ.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.