Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Orechová bábovka s jemnou textúrou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Orechová bábovka s jemnou textúrou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Orechová bábovka s jemnou textúrou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Táto orechová bábovka je vynikajúci dezert, ktorý zvládne pripraviť aj úplný začiatočník. Ak k nej pridáte trochu šľahačky a čerstvé jahody, stane sa ideálnym pokrmom na špeciálne príležitosti. Stačí už len pripraviť šálku obľúbenej kávy a užívať si príjemný čas s rodinou alebo priateľmi.

reklama:

Suroviny

  • 120 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička citrónovej kôry
  • 200 g polohrubej múky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 125 ml vlažného mlieka
  • 125 g strúhaných orechov (napríklad vlašských)
  • 5 vajec
  • 1 polievková lyžica rumu
  • tuk na vymastenie formy
  • polohrubá múka na vysypanie formy
  • práškový cukor
  • vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmäknuté maslo spolu s práškovým a vanilkovým cukrom šľaháme do nadýchanej hmoty. Po jednom pridávame žĺtky a každý dobre zašľaháme do maslovej zmesi.

2. Krok

V samostatnej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Striedavo s mliekom postupne pridávame tieto suché ingrediencie k maslovej zmesi a dobre premiešame.

3. Krok

Z bielkov vyšľaháme pevný sneh, ktorý jemne vmiešame do pripraveného cesta. Do cesta pridáme aj strúhané orechy a rum, a všetko opatrne zmiešame.

4. Krok

Formu na bábovku dôkladne vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou, aby sa cesto po upečení nelepilo. Následne do formy nalievame pripravené cesto.

5. Krok

Bábovku pečieme v predhriatej rúre na 170 °C približne 45 minút (v závislosti od výkonu rúry). Otestujeme špajľou, či je cesto hotové – ak sa na nej nelepí, bábovka je pripravená.

6. Krok

Po upečení necháme bábovku chvíľu vychladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme z formy a pocukrujeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

reklama:

Tento recept na orechovú bábovku prináša výborný výsledok v podobe jemného a nadýchaného dezertu, ktorý si určite obľúbi každý.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

35 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.