Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špagety s tuniakom a feferónkami

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Špagety s tuniakom a feferónkami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špagety s tuniakom a feferónkami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento recept ponúka vynikajúcu možnosť, ako pripraviť chutné špagety v priebehu pár minút. Je ideálny pre tých, ktorí hľadajú rýchly a jednoduchý pokrm s výraznou chuťou. Základom je tuniak v oleji, ktorý sa skvele kombinuje s jemnou rajčinovou omáčkou a ančovičkami, pričom feferónka dodá celému jedlu pikantnosť. Na záver posypané parmezánom vytvárajú dokonalú harmóniu chutí.

reklama:

Suroviny

  • 500 g špagiet
  • 200 g tuniaka v oleji
  • 250 g paradajkovej omáčky (alebo paradajkového pretlaku)
  • 3 ančovičky
  • 1 feferónka
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Olivový olej
  • Parmezán na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite varením špagiet v dostatočne osolenej vode podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.

2. Krok

Na panvici si rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte nasekaný cesnak. Nechajte ho chvíľu opražiť, až začne voniať.

3. Krok

K cesnaku pridajte nasekané ančovičky a nakrájanú feferónku. Krátko orestujte, aby sa chute spojili.

4. Krok

Po pár minútach pridajte tuniaka v oleji a varte ešte niekoľko minút. Potom pridajte rajčinovú omáčku a nechajte všetko pomaly prevariť.

5. Krok

Keď sa omáčka zahustí a všetky ingrediencie sa spoja, dochuťte soľou a korením podľa vlastnej chuti.

6. Krok

V polovici varenia omáčky pridajte nakrájanú petržlenovú vňať, aby sa zachovala jej čerstvosť.

7. Krok

Na záver do omáčky pridajte uvarené špagety a dôkladne premiešajte, aby sa všetky špagety obalili v omáčke.

8. Krok

Podávajte s čerstvo nastrúhaným parmezánom a ozdobte ešte trochou petržlenovej vňate.

reklama:

Tento rýchly a pikantný pokrm sa hodí na každý deň, kedy nemáte veľa času na prípravu, ale chcete si pochutnať na chutnom a výživnom jedle.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.