Kráter
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 5 vajec
- 200 g cukru
- 100 g masla
- 250 g hladkej múky
- 35 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička mletej kávy
- štipka soli
- 120 ml mlieka
- Kráter z pudingu :
- 500 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 3 lyžice cukru
- 300 g kyslej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte vajcia. Žĺtky šľaháme s cukrom, kým zmes nie je svetlá. Potom pridajte rozpustené maslo a premiešajte. Na maslovo-cukrový základ preosejeme múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, kávu a soľ a potom premiešame. Hmotu riedime mliekom. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu, potom kakaovú hmotu uvoľníme tretinou peny. Ostatné dve tretiny opatrne pridajte do cesta na dve časti.
2. Krok
Puding uvaríme podľa návodu na obale s mliekom a cukrom. Na povrch pritlačíme fóliu a necháme úplne vychladnúť. Stredne veľký plech vymastíme a vysypeme múkou a rúru predhrejeme na 180°C. Cesto na plechu uhladíme a potom do neho v rovnakých rozostupoch lyžicou vhadzujeme puding. Vložte koláč do rúry a pečte 20-25 minút.
3. Krok
Kým sa koláč pečie, vymiešame si kyslú smotanu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Plech vyberieme z rúry, necháme 10 minút vychladnúť, potom ešte teplý koláč potrieme osladenou kyslou smotanou. Potom dáme na 2 hodiny do chladničky. Podávame nakrájané na plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
19 videní