Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Oškvarkové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Oskvarkove.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 30
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 225 g mletých oškvarkov
  • 75 g mascarpone
  • 50 ml smotany na šľahanie
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 25 g oškvarkov na vrch
  • Plnka :
  • 150 g smotanového syra
  • 75 g mascarpone
  • 30 ml smotany na šľahanie
  • tymián a pažítka podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 150 g višňového džemu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame múku, mleté ​​mandle a prášok do pečiva. Pridáme smotanu na šľahanie, mascarpone a oškvarky a všetko spolu premiešame. Medzitým ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Mali by sme dostať stredne tuhé cesto. Vymiesené cesto zabaľte do fólie a dajte do chladničky aspoň na hodinu.

2. Krok

Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2,5 cm a potom na nakrájame alebo vykrajujeme štvorce alebo kolieska Štvorce cesta potom poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme zmesou vajíčka a smotany a potom posypeme trochou oškvarkov. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 180°C 20 minút. Hotové oškvarkové kocky po troche oddýchnutia, ale ešte teplé rozrežte na polovicu. (Ak vychladnú, budú oveľa drobivejšie, )

3. Krok

Všetky suroviny okrem džemu odmeriame do misky a dôkladne premiešame. Hotový krém dajte do cukrárskeho vrecka a až do použitia nechajte v chladničke. Višňový džem rozmixujeme tyčovým mixérom a potom ho tiež dáme do cukrárskeho vrecka.

4. Krok

Spodnú polovicu rozpolených, vychladnutých oškvarkových kociek najskôr naplníme smotanovým syrom, potom višňovým džemom naplníme malý „bazén“, ktorý v strede zostane. Keď sme s tým hotoví, položíme na ne vrchnú časť a potom to isté urobíme so všetkými našimi koláčikmi. Pri podávaní posypte vrch oškvarkového občerstvenia lupienkami soli, čerstvo mletým korením a tymianom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.