Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Slivkovo-makový koláč s mrveničkou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Slivkovo makovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 135 g hladkej múky
  • 90 g práškového cukru
  • 90 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 vajcia
  • 70 g masla
  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • nastrúhaná kôra z polovice citróna
  • 40 g mletého maku
  • 450 g vykôstkovaných sliviek
  • Mrvenička :
  • 40 g masla
  • 40 g práškového cukru
  • 40 g mandľovej múky alebo mletých mandlí
  • 40 g hrubej múky
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do masla izbovej teploty pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, soľ a citrónovú kôru, potom ho vyšľaháme ručným šľahačom. Potom po jednom zapracujeme žĺtka. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh, ktorý opatrne primiešame k maslovo-žĺtkovému základu.

2. Krok

Do misky nasypeme múku, mletý mak a prášok do pečiva. Kyslú smotanu pridajte do vaječnej hmoty a múčnu zmes v niekoľkých dávkach. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou alebo vystelieme papierom na pečenie, cesto v nej rovnomerne rozotrieme. Vrch posypeme vykôstkovanými, rozpolenými a rozštvrtenými slivkami.

3. Krok

Suroviny na mrveničku odmeriame do misky a premiešame. Mrveničku dáme na slivkové cesto vo forme tak, aby sa ňou vyplnili medzery medzi kúskami sliviek.

4. Krok

Pečieme v rúre vyhriatej na 175°C asi 40 minút. Keď vychladne, koláč posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

28 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.