Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mrkvová kocka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kolacik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 2 malé mrkvy
  • 100 g masla
  • 200 g polohrubej múky
  • 150 g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 25 - 35 ml espressa
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička kardamónu
  • štipka soli
  • Krém:
  • 350 ml mlieka
  • 1 čokoládový puding
  • 50 g masla
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice cukru
  • Ďalej potrebujeme :
  • džem podľa vašej chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech 22 x 22.. Uvarte silnú kávu v malom množstve vody (najlepšie espresso – tlakovou metódou). V hrnci rozpustíme maslo. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Oddeľte bielka od žĺtkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru. V samostatnej miske vyšľaháme bielka a postupne pridávame zvyšok cukru , šľaháme do peny

2. Krok

K žĺtkom pridáme mrkvu, vychladnuté maslo a kávu. Dôkladne premiešame. Preosejte múku, škoricu, kardamón a prášok do pečiva do samostatnej misky. Osolíme a premiešame. Sypké výrobky po dávkach vmiešame do žĺtkovej zmesi. Miešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Do cesta jemne vmiešame penu z bielkov.

3. Krok

Cesto preložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie s rozmermi približne 22x22 cm. Vložíme do rúry predhriatej na 170°C. Pečieme asi hodinu (kým nie je špajdla suchá). V hrnci prevaríme polovicu mlieka s nalámanou čokoládou. Občas premiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Vo zvyšku mlieka rozpustíme pudingový prášok.

4. Krok

V samostatnej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Spojíme s pudingovým krémom. Výslednú hmotu dajte do vriaceho mlieka a dôkladne premiešajte. Odložíme vychladnúť, prikryjeme fóliou. Maslo vyšľahajte do nadýchaného stavu, postupne pridávajte vychladnutý puding.

5. Krok

Z piškóty zrežeme vrch, aby ste vyrovnali jeho povrch. Natrieme džemom a potom čokoládovým krémom. Zarovnať. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.