Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čučoriedkový ovsený chlebík – vláčny a plný chuti

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čučoriedkový ovsený chlebík – vláčny a plný chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Čučoriedkový ovsený chlebík – vláčny a plný chuti Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte radi sladké raňajky alebo zdravšiu alternatívu k tradičným koláčom, tento čučoriedkový chlebík s ovsenými vločkami je pre vás ako stvorený. Kombinuje jemnosť jogurtového cesta s prirodzenou sladkosťou čučoriedok a ľahkou chrumkavosťou vločiek. Skvelý na raňajky, desiatu či k popoludňajšej káve!

reklama:

Suroviny

  • 220 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 250 g hladkej múky (+ 1 PL na obalenie čučoriedok)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 2 KL prášku do pečiva
  • 1 KL soli
  • 250 g plnotučného bieleho jogurtu s vanilkovou alebo hruškovou príchuťou
  • 2 vajcia
  • 110 g roztopeného a vlažného masla
  • 1 KL vanilkového extraktu
  • 90 g jemných ovsených vločiek
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru si predhrejte na 180 °C. Formu na pečenie s rozmermi 26 × 11 cm vyložte papierom na pečenie alebo ju dôkladne potrite maslom a jemne posypte múkou.

2. Krok

Ak používate čerstvé čučoriedky, stačí ich opláchnuť a jemne osušiť. Mrazené nie je potrebné rozmrazovať. Primiešajte k nim 1 PL múky, aby sa pri pečení neprepadli na dno cesta.

3. Krok

V mise vyšľahajte cukor, vajcia, jogurt, roztopené maslo a vanilkový extrakt, kým sa všetko dobre nespojí. V druhej mise zmiešajte múku, soľ, prášok do pečiva a ovsené vločky. Suché suroviny postupne vmiešajte do tekutej zmesi a premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.

4. Krok

Čučoriedky opatrne vmiešajte do cesta stierkou – stačí pár jemných pohybov, aby sa nerozpučili.

5. Krok

Cesto nalejte do pripravenej formy a dajte piecť. Pečte približne 50 – 55 minút, kým povrch nechytí zlatistú farbu a špajľa zapichnutá do stredu vyjde čistá.

6. Krok

Chlebík nechajte pár minút vychladnúť vo forme, potom ho vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke. Podávajte samotný alebo s trochou masla či jogurtu.

reklama:

Tento chlebík je úžasne jemný, šťavnatý a plný lahodných chutí. Stačí si odkrojiť plátok a vychutnať si chvíľku sladkého potešenia.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.