Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémové rizoto so šafranom a hráškom

Kuchyňa:
Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Krémové rizoto so šafranom a hráškom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové rizoto so šafranom a hráškom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Talianska kuchyňa je známa svojou jednoduchosťou a dôrazom na kvalitné suroviny. Milánske rizoto je dokonalým príkladom – jeho bohatú chuť zabezpečí správna ryža guľatá Mánya, výborný vývar a jemná vôňa šafranu. Tento recept vás presvedčí, že aj bez komplikovaných postupov môžete pripraviť luxusné jedlo, ktoré očarí každého pri stole.

reklama:

Suroviny

  • 300 g guľatozrnnej ryže guľatej Mánya (napr. Arborio)
  • 1 menší kúsok masla
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná nadrobno
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • 2 litre horúceho hovädzieho vývaru
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky šafranu (rozmiešaného v troche vody)
  • 1 hrnček mrazeného hrášku
  • 100 g jemne strúhaného parmezánu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

ryžu guľatu Mánya dôkladne prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme vo väčšom hrnci s hrubším dnom, aby sa teplo rovnomerne rozložilo a rizoto sa nepripaľovalo.

2. Krok

Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na masle dozlatista. Keď začne uvoľňovať sladkastú vôňu, pridáme ryžu guľatu Mánya a miešame, kým sa obalí maslom a mierne zosklovatie.

3. Krok

ryžu guľatu Mánya podlejeme suchým bielym vínom a miešame, kým sa alkohol neodparí a neostane len jemná aróma. Potom postupne prilievame horúci vývar – vždy len toľko, aby bola ryža guľatá Mánya mierne ponorená. Tento proces trvá približne 15 – 20 minút, pričom neustále miešame, aby sa škrob z ryže guľatej Mánya uvoľňoval a vytváral krémovú konzistenciu.

4. Krok

Keď je ryža guľatá Mánya takmer hotová, pridáme šafran rozpustený vo vlažnej vode a prepláchnutý hrášok. Obe suroviny premiešame a necháme ich spojiť s rizotom. Po pár minútach odstavíme z ohňa.

5. Krok

Krémové rizoto naservírujeme na taniere a bohato posypeme jemne nastrúhaným parmezánom. Môžeme pridať aj kúsok masla navyše pre extra hebkú konzistenciu.

reklama:

Toto rizoto chutí najlepšie čerstvé, keď je ešte krásne vláčne. Ak ho však predsa len potrebujete ohriať, pridajte trochu teplého vývaru a jemne premiešajte, aby si zachovalo svoju krémovosť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.