- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jogurtovo pomarančová bábovka
Jogurtovo pomarančová bábovka

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 3 vajcia
- 180 g kryštálového cukru
- 150 g bieleho jogurtu
- 100 ml oleja
- 250 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- nastrúhaná kôra z 2 pomarančov
- 100 ml pomarančovej šťavy
- 1 lyžica pomarančového likéru (nemusí byť )
Postup prípravy
1. Krok
Pred prípravou surovín si predhrejeme rúru na 180°C a bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme múkou. Pomaranče dobre umyte a kôru najemno nastrúhajte, vyhnite sa horkej bielej časti. Vytlačte čerstvú šťavu a preceďte ju, aby ste odstránili prípadnú dužinu.
2. Krok
Vo veľkej mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny a svetlej farby (asi 5 minút). Tento proces pomáha dosiahnuť vzdušnú textúru. Tenkým prúdom pridávajte jogurt a olej a pokračujte v miešaní pri nízkej rýchlosti, kým sa nezapracuje. Pridajte nastrúhanú pomarančovú kôru, pomarančový džús a vanilkový extrakt. Ak chcete extra chuť, pridajte pomarančový likér.
3. Krok
Oddelene zmiešajte múku s práškom do pečiva a soľou a potom ich postupne pomocou stierky jemnými pohybmi zhora nadol zapracujte do tekutej zmesi. Cesto nalejeme do pripravenej formy a povrch zľahka zarovnáme. Vložte formu do predhriatej rúry a pečte 40 minút, alebo kým koláč neprejde testom špáradlom (špáradlo vložené do stredu by malo vyjsť čisté).
4. Krok
Bábovku necháme 10 minút vychladnúť vo forme, potom ju preklopíme na mriežku, aby úplne vychladla. Ozdobte ju práškovým cukrom.
Tento jogurtovo-pomarančový koláč je vynikajúci s čiernym čajom, aromatickou kávou alebo dokonca pohárom studeného mlieka.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21 videní