Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Maková piškóta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Makova pikskota.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • 160 g polohrubej múky
  • 50 ml mlieka
  • 40 g masla
  • 40 g maku
  • 8 g prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Recept je na formu 20 cm priemer .. Hneď si pripravíme formu na tortu krúžok. Recept je určený pre priemer 20 cm Položte prsteň na alobal a zdvihnite jeho okraje nahor. Formu položte na plech.

2. Krok

Múku preosejeme s práškom do pečiva. Osolíme a pridáme mak, premiešame.. Mak môžete použiť aj celý alebo mletý..

3. Krok

Vajcia izbovej teploty vyšľaháme s vanilkovým cukrom a s cukrom. Pracujeme s mixérom pri zvyšujúcej sa rýchlosti. Po niekoľkých minútach sa hmota spení a zväčší objem, ale stále bude veľmi tekutá. Nezastavujte sa pri tejto konzistencii, šľahajte ďalej!

4. Krok

Pri dlhšej práci s mixérom sa zrnká cukru rozpustia, vaječná zmes sa stáva ľahšou, nasýtenou vzduchom, je hustejšia a nadýchanejšia. Textúra zmesi je podobná polovyšľahanej šľahačke. Stopy po metličkách sú viditeľné na povrchu po vypnutí elektrického spotrebiča postupne miznú. Vo všeobecnosti celý proces šľahania trvá približne 10 minút, ale čas sa môže líšiť v závislosti od výkonu mixéra. Vajíčka určite šľahajte, kým nedosiahnu správnu konzistenciu – to je nevyhnutná podmienka na získanie kvalitnej piškóty!

5. Krok

Do nadýchaného vaječného základu v 3 krokoch pridáme múčnu zmes zmiešanú s makom. Každý krok premiešajte silikónovou stierkou zdola nahor. Pohyby sú plynulé, v jednom smere. Tu je dôležité cesto neusadiť, aby nestratilo objem. Nemiešajte dlho - akonáhle sa suché miesta rozpustia, prejdite na ďalší krok.

6. Krok

V malom hrnci zohrejte mlieko a maslo. Zmes nie je potrebné prevárať – stačí ju priviesť do horúceho stavu a rozpustiť maslo.

7. Krok

Bez toho, aby ste čakali na vychladnutie, pridajte horúce maslové mlieko do piškótového cesta. Krátko premiešame zdola nahor, aby sa tekutina rovnomerne rozdelila a cesto ihneď nalejeme do pripravenej formy.

8. Krok

Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C. Makovú piškótu pečieme asi 40 minút. Rúru zbytočne neotvárajte, hlavne počas prvých 20-25 minút, aby piškóta nespadla.

9. Krok

Čerstvo upečenú piškótu nechajte v krúžku, kým nevychladne. Až potom prejdeme nožom po stenách a opatrne vyberieme. Makovú piškótu zabaľte zo všetkých strán do potravinovej fólie a vložte ju do chladničky aspoň na 4 hodiny.

10. Krok

Potom cesto nakrájame na vrstvy a začneme zostavovať tortu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

27 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.