Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Luxusné čokoládové suflé – Francúzsky dokonalý dezert Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte spôsob, ako si doma pripraviť elegantný dezert s dokonalým kontrastom chrumkavej kôrky a tekutého čokoládového vnútra, čokoládové suflé je tá správna voľba. Tento francúzsky skvost je nielen efektný, ale aj prekvapivo jednoduchý na prípravu.

reklama:

Suroviny

  • 2 čerstvé vajcia
  • 25 g vanilkového cukru (práškového)
  • 20 g hladkej múky
  • 80 g kvalitnej horkej čokolády
  • 70 g zmäknutého masla
  • 1 lyžica kakaa
  • Maslo a strúhaná čokoláda na vymastenie foriem
  • Čerstvé maliny a vanilková zmrzlina na servírovanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 190 °C. Dve keramické zapekacie misky dôkladne potrite maslom a následne ich vysypte jemne nastrúhanou čokoládou. Tento krok zabezpečí, že suflé sa krásne oddelí od formy a zároveň získa ešte intenzívnejšiu čokoládovú chuť. Formy odložte do chladničky.

2. Krok

Do misky nad parný kúpeľ vložte nalámanú horkú čokoládu spolu s maslom. Pomaly zahrievajte a jemne miešajte, kým sa obe ingrediencie nespoja do hladkej, lesklej hmoty. Keď je zmes hotová, odstavte ju a nechajte mierne vychladnúť.

3. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s vanilkovým cukrom, až kým nevznikne svetlá, nadýchaná pena. Tento krok je dôležitý, pretože suflé bude vďaka nemu krásne nadýchané.

4. Krok

Do vyšľahanej vaječnej peny postupne preosejte hladkú múku a jemne ju vmiešajte. Následne pridajte vychladenú čokoládovú zmes a všetko dôkladne, ale opatrne premiešajte, aby si cesto zachovalo svoju vzdušnosť.

5. Krok

Hotové cesto rovnomerne rozdeľte do vychladených foriem a vložte do predhriatej rúry. Pečte presne 10 minút – suflé musí byť na povrchu jemne upečené, ale vnútri ešte tekuté.

6. Krok

Po upečení suflé vyberte z rúry, nechajte ich pár sekúnd odpočinúť a potom ich opatrne vyklopte na tanier. Posypte kakaom, pridajte čerstvé maliny a podávajte s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

reklama:

Tento dezert vás očarí svojou bohatou čokoládovou chuťou a kontrastom teplého suflé s chladnou zmrzlinou. Užite si túto sladkú chvíľku a doprajte si skutočný gastronomický zážitok priamo z vašej kuchyne!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

39 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.