- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Palacinky s hrozienkami
Palacinky s hrozienkami

- Kusov: 15
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 150 g hrozenok
- 200 ml vriacej vody na hrozienka
- 2 vajcia
- 120 g hladkej múky
- štipka soli
- 4 lyžičky cukru
- 40 ml oleja
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko mierne zahrejte, až kým nebude teplé, ale nevarte ho. Teplota mlieka by mala byť asi 40 stupňov, aby sa vaječná hmota nezrazila.
2. Krok
Hrozienka dáme do misky a zalejeme vriacou vodou. Nechajte v tekutine, kým nevypražíte všetky palacinky. Potom tekutinu sceďte.
3. Krok
Vajcia rozšľahajte do hlbokej nádoby, pridajte cukor a soľ. Šľaháme 2-3 minúty. Ak chcete, použite mixér, najmä ak robíte dvojité alebo trojité dávky. Nalejte teplé mlieko s ľubovoľným obsahom tuku. Ak trpíte neznášanlivosťou laktózy alebo ste BOSORKA príchuť do jedálrián, vymeňte bežné kravské mlieko za mlieko rastlinného pôvodu: mandľové, sójové, ryžové atď. Všetko ihneď šľaháme, aby sa vaječná zmes nezrazila.
4. Krok
Pridajte hladkú múku a pomaly ju vmiešajte do tekutého základu, aby nevznikli hrudky. Potom nalejte rastlinný olej a premiešajte. Na sporáku rozohrejeme panvicu a vymastíme ju olejom. Nalejte trochu palacinkového cesta a zaokrúhlite ho. Palacinky opekáme 1-2 minúty z každej strany do zlatista.
5. Krok
Všetky palacinky upečieme a poukladáme na plech. Položte 1-2 polievkové lyžice namočených hrozienok . Strany palacinky preložíme dovnútra, aby sa palacinka naplnila hrozienkami. Potom zvinieme do rolády. Rovnakým spôsobom naplňte zvyšné palacinky. Môžete ich zabaliť do tvaru obálky alebo rúrky, podľa toho, čo preferujete.
6. Krok
Sú chutné studené aj teplé...
Palacinky s hrozienkami sú samé o sebe sladké, no občas narazíte na hrozienka s kyslou chuťou a vtedy je najlepšie pridať do plnky 1 ČL cukru. Palacinky podávame teplé s kyslou smotanou alebo hustým jogurtom.
Ak je mlieko pri príprave cesta studené, nezabudnite nechať cesto „odpočívať“ 20 minút, aby sa aktivoval lepok. Pri horúcom mlieku nie je potrebný časový interval – lepok sa v ňom aktivuje hneď. A nezabudnite, že plameň pri vyprážaní palaciniek by mal byť mierny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
10 videní