Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Palacinky s hrozienkami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Palacinky s hrozienkami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 15
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 150 g hrozenok
  • 200 ml vriacej vody na hrozienka
  • 2 vajcia
  • 120 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 4 lyžičky cukru
  • 40 ml oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko mierne zahrejte, až kým nebude teplé, ale nevarte ho. Teplota mlieka by mala byť asi 40 stupňov, aby sa vaječná hmota nezrazila.

2. Krok

Hrozienka dáme do misky a zalejeme vriacou vodou. Nechajte v tekutine, kým nevypražíte všetky palacinky. Potom tekutinu sceďte.

3. Krok

Vajcia rozšľahajte do hlbokej nádoby, pridajte cukor a soľ. Šľaháme 2-3 minúty. Ak chcete, použite mixér, najmä ak robíte dvojité alebo trojité dávky. Nalejte teplé mlieko s ľubovoľným obsahom tuku. Ak trpíte neznášanlivosťou laktózy alebo ste BOSORKA príchuť do jedálrián, vymeňte bežné kravské mlieko za mlieko rastlinného pôvodu: mandľové, sójové, ryžové atď. Všetko ihneď šľaháme, aby sa vaječná zmes nezrazila.

4. Krok

Pridajte hladkú múku a pomaly ju vmiešajte do tekutého základu, aby nevznikli hrudky. Potom nalejte rastlinný olej a premiešajte. Na sporáku rozohrejeme panvicu a vymastíme ju olejom. Nalejte trochu palacinkového cesta a zaokrúhlite ho. Palacinky opekáme 1-2 minúty z každej strany do zlatista.

5. Krok

Všetky palacinky upečieme a poukladáme na plech. Položte 1-2 polievkové lyžice namočených hrozienok . Strany palacinky preložíme dovnútra, aby sa palacinka naplnila hrozienkami. Potom zvinieme do rolády. Rovnakým spôsobom naplňte zvyšné palacinky. Môžete ich zabaliť do tvaru obálky alebo rúrky, podľa toho, čo preferujete.

6. Krok

Sú chutné studené aj teplé...

reklama:

Palacinky s hrozienkami sú samé o sebe sladké, no občas narazíte na hrozienka s kyslou chuťou a vtedy je najlepšie pridať do plnky 1 ČL cukru. Palacinky  podávame teplé s kyslou smotanou alebo hustým jogurtom.

Ak je mlieko pri príprave cesta studené, nezabudnite nechať cesto „odpočívať“ 20 minút, aby sa aktivoval lepok. Pri horúcom mlieku nie je potrebný časový interval – lepok sa v ňom aktivuje hneď. A nezabudnite, že plameň pri vyprážaní palaciniek by mal byť mierny.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.