Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáca jablková štrúdľa – overený recept na tradičnú pochúťku

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáca jablková štrúdľa – overený recept na tradičnú pochúťku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca jablková štrúdľa – overený recept na tradičnú pochúťku Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak vám doma zostali jablká z jesennej úrody, nastal ideálny čas ich zužitkovať! Pripravte si neodolateľne voňavú jablkovú štrúdľu, ktorá poteší nielen na raňajky, ale aj ako sladká bodka po obede. Cesto je jednoduché na prípravu a môžete si ho nachystať aj vopred, aby ste mali menej práce v deň pečenia.

reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 1 kocka rastlinného tuku (napr. Hera)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice mlieka
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • 2 lyžice octu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 6 až 8 stredne veľkých jabĺk
  • kryštálový cukor (podľa chuti)
  • mletá škorica
  • hrsť hrozienok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta – Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme vajcia, mlieko, ocot, vodu a soľ. Tuk nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme k ostatným surovinám. Rukami vymiesime hladké, elastické cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme minimálne na dve hodiny, ideálne však cez noc do chladničky.

2. Krok

Plnka – Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Pred pečením si predhrejeme rúru na 150 °C.

3. Krok

Tvarovanie štrúdle – Vychladené cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú vyvaľkáme na tenký obdĺžnik. Na rozvaľkané pláty rovnomerne rozložíme nastrúhané jablká, osladíme podľa chuti, posypeme škoricou a pridáme hrozienka. Potom cesto opatrne zavinieme.

4. Krok

Pečenie – Hotové záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme približne 30 minút, kým štrúdľa nezozlátne.

5. Krok

Podávanie – Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

6. Krok

Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete do plnky pridať nadrobno posekané orechy alebo kvapku rumu, ktorý dodá dezertu jemnú arómu.

reklama:

Táto domáca jablková štrúdľa je skvelým spojením chrumkavého cesta a šťavnatej plnky plnej ovocnej chuti. Perfektne sa hodí k šálke horúceho čaju alebo kávy. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

83 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.