Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Pomarančová bábovka

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pomarancova babovka 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 250 g mäkkého masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 500 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 250 ml mlieka
  • 300g cukru
  • šťava z jedného pomarnača , strúhaná kôra z dvoch citrónov
  • 50 g hrozienok
  • 50 g kandizovanej pomarančovej kôry
  • trochu rumu
  • práškový cukor na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z jedného pomaranča vytlačíme šťavu a odmeriame, potom o toto množstvo znížime množstvo mlieka (podľa receptu sa pomarančová šťava používa len na namáčanie hrozienok, ale ja ju rada dávam do koláča).

2. Krok

Hrozienka namočíme do pomarančovej šťavy. Ak chcete, pridajte viečko rumu. Nastrúhajte kôru z 2 citrónov. V prípade potreby nasekajte kandizovanú pomarančovú kôru na kocky.

3. Krok

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte štipku soli a po jednom vajíčka, za stáleho miešania, kým nezískate hladkú, krémovú zmes. Striedavo pridávame múku preosiatu s práškom do pečiva a mlieko a miešame, kým sa všetko nespojí. Nakoniec ručne primiešame hrozienka spolu s pomarančovou šťavou, v ktorej boli namočené, citrónovou kôrou a kandizovanou pomarančovou kôrou.

4. Krok

Zmes rozotrite do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri 180°C asi 60 minút (stred skontrolujeme špáradlom). Upečenú bábovku pred vybratím z formy mierne ochlaďte pri izbovej teplote .Potom ju posypte práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.