Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jablková roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada kraljice jabuke 2 photoroom.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 4 - 5 jabĺk
  • 1 lyžička mletej škorice
  • pár kvapiek citrónovej šťvy
  • Roláda :
  • 5 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 1/2 prášku do pečiva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jablká ošúpeme, nastrúhame a dobre scedíme. Zmiešame so škoricou a citrónovou šťavou a rozotrieme do formy s rozmermi 40 x 30 cm vystlanej papierom na pečenie.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame cukor. Mixér znížime na najnižšiu rýchlosť a po jednom pridávame žĺtky, múku a prášok do pečiva, krátko premiešame. Zmes nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C asi na 15 minút. Mierne vychlaďte, potom ešte teplé otočte, odstráňte papier na pečenie a zrolujte do rolády. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.