- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové rebrá na pive so zemiakmi v rúre
Bravčové rebrá na pive so zemiakmi v rúre

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 kg mäsitých bravčových rebier
- 600 g zemiakov
- 100 g cibule
- 100 g údenej slaniny
- 330 ml svetlého piva
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička mletej údenej papriky
- 1 bobkový list
- 4 vetvičky tymiánu
- 2 vetvičky rozmarínu
- mleté čierne korenie a soľ a podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové rebrá nakrájajte na jednotlivé kúsky. Slaninu nakrájajte na malé prúžky, ak je v kuse, alebo na tenké plátky, ak je už v plátkoch. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cibuľu nakrájame na veľké kocky. Cesnak nechajte celý ..
2. Krok
Zahrejte veľkú panvicu s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja . Rebierka ochutíme mletým čiernym korením a soľou. Vložte do panvice a smažte na vysokej teplote 5 minút, občas otočte. Môžete to urobiť v dvoch častiach. Zhnednuté rebrá vyberte na pekáč alebo zapekaciu misu.
3. Krok
Zemiaky umyte a ošúpte. Nakrájajte ho na malé kúsky. Vysušte obrúskami. Na panvici na zvyšnom oleji za pravidelného miešania opekáme 5 minút zemiaky. V prípade potreby pridajte viac oleja. Zemiaky preložíme do pekáča s rebrami.
4. Krok
Do panvice pridajte zvyšný olej a nakrájanú slaninu a opekajte 2-3 minúty, kým slanina nevytiahne väčšinu tuku. Pridajte nakrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a za stáleho miešania opekajte na miernom ohni 5 minút, kým cibuľa nezozlatne.
5. Krok
Do panvice pridajte med a údenú papriku a na miernom ohni za stáleho miešania varte ďalšie 3 minúty. Potom opatrne nalejte pivo do panvice a panvicu odglazujte, pričom všetky zhnednuté kúsky zo stien a dna panvice zoškrabte drevenou lyžicou.
6. Krok
Nalejte celý obsah panvice do pekáča s bravčovými rebrami a zemiakmi. Pridajte bobkový list, rozmarín a tymian. Pekáč vložíme do stredu rúry predhriatej na 180°C. Bravčové rebierka pečieme na pive so zemiakmi asi hodinu, kým nie sú hotové. Rebrá pravidelne polievame omáčkou. Ihneď podávajte.
Ak máte veľký pekáč, ktorý sa dá použiť na varnej doske aj v rúre, môžete použiť len to, bez vyberania opečených rebierok a všetko pridávať postupne: slaninu, cibuľu a cesnak, potom zemiaky. Všetko spolu orestujeme, pridáme med, papriku a bylinky, zalejeme pivom a vložíme do rúry.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní