Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Granola vo vzduchovej fritéze

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Granola.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 150 g ovsených vločiek
  • 30 g tekvicových semien
  • 30 g slnečnicových semien
  • 30 g sušených brusníc
  • 30 g píniových orieškov
  • 30 g kandizovaného ovocia
  • 100 g medu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Odmerajte potrebné množstvo vločiek a pridajte med. Môj med skryštalizoval, tak som ho pre pohodlie mierne zohriala vo vodnom kúpeli.

2. Krok

Dôkladne premiešajte med a ovsené vločky. Pridajte: orechy, semená, brusnice, kandizované ovocie. Tu môžete experimentovať podľa svojho vkusu a použiť produkty, ktoré máte po ruke. Mimochodom, moje kandizované ovocie je domáce a pripravila som si ich vopred. Na ich prípravu môžete použiť kúsky akéhokoľvek ovocia, ktoré bude potrebné povariť na sirup a následne vysušiť v rúre pri teplote 80°C.

3. Krok

Všetky ingrediencie opäť dôkladne premiešame. Košík fritézy vysteľte pergamenovým papierom alebo použite špeciálnu vložku. Vzniknutú zmes položíme a uhladíme (ja som pripravoval granolu v dvoch fázach). Predhrejte vzduchovú fritézu. Nastavte teplotu na 170°C a pečte granolu vo fritéze 15 minút. Počas procesu varenia budete musieť zmes dvakrát premiešať.

4. Krok

Po dokončení vzduchový gril vydá zvukový signál. Vyberte granolu a nechajte ju úplne vychladnúť.

5. Krok

Môžete podávať s mliekom, jogurtom a čerstvým ovocím. Môžete z neho pripraviť aj samostatný dezert vo forme tyčiniek. Granolu je najlepšie skladovať v sklenenej nádobe s uzáverom alebo vo vzduchotesnej nádobe.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

43 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.