Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemná pistáciová roláda s kávovým nádychom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná pistáciová roláda s kávovým nádychom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná pistáciová roláda s kávovým nádychom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte dezert, ktorý je nielen vizuálne atraktívny, ale aj lahodne nadýchaný, pistáciová roláda je tou správnou voľbou. Kombinácia piškótového cesta s jemnou kávovou arómou a bohatej šľahačkovej náplne s pistáciami vytvára dokonalý zážitok pre vaše chuťové poháriky.

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 90 g kryštálového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • Plnka:
  • 400 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 1,5 lyžice práškového cukru
  • 70 g jemne pomletých pistácií
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajíčka spolu s cukrom šľaháme, až kým nevznikne svetlá a nadýchaná pena. Postupne prisypávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec primiešame instantnú kávu, ktorá cestu dodá jemnú chuť.

2. Krok

Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 170 °C približne 12 až 15 minút, kým povrch jemne nezhnedne.

3. Krok

Po upečení cesto ešte horúce opatrne preložíme na čistú kuchynskú utierku, stiahneme papier na pečenie a pomocou utierky ho zavinieme do tvaru rolády. Takto ho necháme úplne vychladnúť.

4. Krok

Na plnku si vyšľaháme smotanu do hustej šľahačky. Postupne do nej vmiešame práškový cukor a jednu tretinu pomletých pistácií, ktoré jej dodajú jemnú orieškovú chuť.

5. Krok

Keď je cesto vychladnuté, opatrne ho rozvinieme a natrieme väčšinou pripravenej plnky. Následne ho opäť zrolujeme do pevného valca.

6. Krok

Vrch rolády pokryjeme zvyšnou šľahačkou a posypeme zvyšnými pistáciami, aby sme dosiahli lahodný vzhľad aj chuť.

7. Krok

Pred podávaním ju odporúčame nechať niekoľko hodín odležať v chladničke, aby sa chute prepojili a roláda získala správnu konzistenciu.

reklama:

Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do plnky pridať pár kvapiek vanilkového extraktu alebo trochu nastrúhanej bielej čokolády. Tento dezert je skvelým doplnkom k popoludňajšej káve alebo ako elegantné pohostenie pre hostí.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

53 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.