Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehký pomarančový koláč s jemnou citrusovou polevou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehký pomarančový koláč s jemnou citrusovou polevou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehký pomarančový koláč s jemnou citrusovou polevou Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 0min

Ak patríte medzi milovníkov sviežich dezertov, tento pomarančový koláč vás určite nesklame. Spojenie maslového cesta s ovocnou, šťavnatou polevou vytvára dokonalú harmóniu chutí. A ak máte radšej citróny alebo grep, môžete ich použiť namiesto pomarančov – len nezabudnite pridať trochu viac cukru na zjemnenie kyslosti.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g práškového cukru
  • 150 g studeného masla
  • štipka soli
  • 4 lyžice studenej vody
  • Na polevu:
  • 2 šťavnaté pomaranče
  • 4 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 35 g hladkej múky
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do mixéra pridajte múku, kokos, cukor a maslo nakrájané na kúsky. Spracujte na drobivú zmes, potom po lyžiciach pridajte vodu, kým sa nevytvorí kompaktné cesto. Ak mixér nemáte, môžete maslo najskôr nechať trochu zmäknúť a ingrediencie ručne zapracovať. Hotové cesto rovnomerne natlačte do plechu vystlaného papierom na pečenie. Aby papier lepšie priľnul k forme, skúste ho najskôr pokrčiť a potom vyrovnať. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a predpečte približne 20 minút, kým mierne zozlatne.

2. Krok

Pomaranče dobre umyte a z jednej polovice jemne nastrúhajte iba oranžovú časť kôry. Bielu vrstvu vynechajte, pretože môže byť horká. Z oboch pomarančov vytlačte šťavu a premiešajte ju s vajíčkami, cukrom, múkou a soľou. Ak máte radi sladšie dezerty, môžete pridať ešte trochu cukru. Všetko dôkladne vyšľahajte, aby sa ingrediencie spojili.

3. Krok

Pomarančovú zmes nalejte na predpečený korpus a vložte späť do rúry. Pečte ďalších 20 – 25 minút, kým poleva nestuhne a jej povrch nebude jemne pružný.

4. Krok

Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť, potom ho nakrájajte na menšie kúsky. Pre ešte lahodnejšiu chuť môžete pred podávaním posypať práškovým cukrom. Najlepšie chutí na druhý deň, keď sa chute dokonale prepoja.

reklama:

Tak čo, zvládnete odolať ochutnávke, alebo si doprajete hneď po upečení?

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.