Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Paradajková polievka s mletým mäsom a hubami

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Paradajkova s hubami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 1 stredná cibuľa
  • 1 stonka zeleru
  • 100 g slaniny
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička provensálskeho korenia
  • 500 g mletého mäsa
  • 300 g šampiňónov
  • 800 g paradajky vo vlastnej šťave
  • 500 ml vývaru alebo vody
  • soľ , cukor a mleté čierne korenie
  • 30 g parmezán
  • 200 g mozzarella
  • 20 g bazalky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu, cesnak, zeler a slaninu nakrájame nadrobno. Šampiňóny nakrájame na plátky, mozzarellu nastrúhame na hrubom strúhadle a parmezán na jemnom strúhadle. V hrnci na strednom ohni zohrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja. Pridajte cibuľu, zeler a slaninu a smažte za stáleho miešania 3-4 minúty.

2. Krok

Pridajte cesnak a provensálske bylinky, smažte a miešajte ďalšiu pol minúty. Pridáme mleté ​​mäso a opekáme, pričom hrudky rozbíjame varechu, a opekáme kým sa mäso nezatiahne. Pridajte drvené paradajky so šťavou, ako aj vývar alebo vodu.

3. Krok

Priveďte do varu, pridajte soľ, cukor a korenie podľa chuti. Znížte oheň takmer na minimum a polievku varte 20 minút. 10 minút pred koncom pridajte huby.

4. Krok

5 minút pred koncom nastrúhame parmezán. Do polievky pridáme nadrobno nasekanú bazalku, premiešame a vypneme oheň. Pred podávaním do každej misky polievky pridáme nastrúhanú mozzarellu.

reklama:

Poznámky k prísadám:

Mleté mäso . Tento recept môže byť vyrobený s mletým hovädzím mäsom, mletým bravčovým mäsom alebo kombináciou oboch. Ak chcete ľahšiu verziu polievky, použite mleté ​​kuracie mäso.

Vývar . Zoznam zložiek obsahuje „vývar alebo vodu“. Polievka bude chutiť oveľa sýtejšie s vývarom, preto si pre najextrémnejšie prípady nechajte nahradiť vodou. Okrem kuracieho vývaru poslúži ľahký teľací alebo zeleninový vývar.

Paradajky . V recepte navrhujem použiť celosezónnu verziu konzervovaných paradajok – bude stačiť akákoľvek odroda – celá, nakrájaná a dokonca aj mletá. V letnej sezóne môžete do polievky použiť čerstvé zrelé paradajky s pridaním malého množstva paradajkovej pasty pre väčšiu bohatosť.

Slanina . Tá sa používa na dodanie jemnej dymovej chuti. Namiesto slaniny môžete v podobnom množstve použiť šunku z celého mäsa.

Huby . Najjednoduchšou a najdostupnejšou možnosťou sú šampiňóny. Hliva ustricová by bola dobrá voľba. Prípadne môžete použiť aj mrazené lesné huby podľa vlastného výberu.

Syr . Tento recept používa 2 druhy syra – parmezán a mozzarellu. Prvý môžete nahradiť akýmkoľvek iným podobným tvrdým syrom. Mozzarella, ktorú tu potrebujete, sa používa na pizzu, nie na šalát v slanom náleve. Ak chcete, môžete namiesto mozzarelly použiť suluguni. Medzi vzdialenejšie možnosti patrí čedar, gouda alebo ementál.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

78 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.