Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé špenátové krokety s kuracím mäsom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Chrumkavé špenátové krokety s kuracím mäsom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé špenátové krokety s kuracím mäsom Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak vám po obede zostalo pečené kuracie mäso a hľadáte spôsob, ako ho chutne využiť, tieto špenátové krokety sú ideálnym riešením. Sú jemné vo vnútri, chrumkavé zvonku a skvele sa hodia ako ľahká večera, snack alebo príloha k hlavému jedlu.

reklama:

Suroviny

  • 450 g mrazeného špenátu
  • 1 lyžica masla
  • 1 cibuľa, najemno nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • 2 vajcia
  • 200 g pečeného kuracieho mäsa, nasekaného alebo zomletého
  • 70 g strúhaného syra podľa chuti
  • štipka soli a mletého čierneho korenia
  • 150 g strúhanky (+ extra na obaľovanie)
  • rastlinný olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava špenátu – Mrazený špenát necháme rozmraziť pri izbovej teplote alebo ho krátko ohrejeme v hrnci.

2. Krok

Restovanie základných surovín – Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s prelisovaným cesnakom. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme špenát a podusíme ho približne 10 minút, aby sa zbavil prebytočnej vody. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

3. Krok

Spojenie ingrediencií – K špenátovej zmesi pridáme vajcia, kuracie mäso a strúhaný syr. Postupne prisypávame strúhanku, aby sme dosiahli pevnú, ale stále vláčnu konzistenciu.

4. Krok

Tvarovanie a obaľovanie – Zo zmesi tvarujeme menšie guľôčky alebo oválne krokety, ktoré obalíme v strúhanke.

5. Krok

Smaženie – V hlbokej panvici alebo fritéze rozohrejeme olej a krokety vypražíme do zlatohneda zo všetkých strán. Po vysmažení ich necháme odkvapkať na papierovej utierke, aby sme sa zbavili prebytočného tuku.

6. Krok

Servírovanie – Chrumkavé špenátové krokety chutia skvelo teplé aj studené. Môžete ich podávať samostatne, so zeleninovým šalátom alebo ako prílohu k zemiakovému pyré.

reklama:

Tip: Ak chcete zdravšiu verziu, môžete krokety namiesto smaženia piecť v rúre pri 180 °C približne 20 – 25 minút.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

25 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.