Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Jemné morčacie prsia so smotanovou omáčkou a orechovými knedľami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemné morčacie prsia so smotanovou omáčkou a orechovými knedľami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemné morčacie prsia so smotanovou omáčkou a orechovými knedľami Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento pokrm je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo večeru. Kombinácia šťavnatého morčacieho mäsa, jemnej smotanovej omáčky a originálnych orechových knedlíkov dodá jedlu výnimočnú chuť. Príprava je jednoduchá, no výsledok vás určite nadchne.

reklama:

Suroviny

  • Na mäso:
  • 600 – 800 g morčacích pŕs
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 2 lyžice oleja
  • Na orechové knedle:
  • 6 starších rožkov
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 50 g hrubej múky
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • štipka muškátového kvetu
  • Na smotanovú omáčku:
  • 75 g masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1,5 lyžice citrónovej šťavy
  • cukor a soľ podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Morčacie mäso umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Osolíme, okoreníme a na rozpálenej panvici s olejom opečieme z každej strany do zlatista. Znížime teplotu a necháme dôjsť, aby ostalo mäkké a šťavnaté.

2. Krok

Rožky nakrájame na menšie kocky a vložíme do misy. Zalejeme ich mliekom a necháme nasiaknuť, kým zmäknú. Pridáme vajcia, hrubú múku, nasekanú petržlenovú vňať a vlašské orechy. Dochutíme muškátovým kvetom a štipkou soli, dôkladne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme knedlíky a pevne ich zabalíme do potravinovej fólie. Varíme vo vriacej vode približne 12 minút.

3. Krok

V hrnci roztopíme maslo a postupne vmiešame múku, aby vznikla svetlá zápražka. Postupne pridávame mlieko a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Prilejeme smotanu, ochutíme citrónovou šťavou, cukrom a soľou podľa chuti. Krátko prevaríme a podávame horúce.

reklama:

Opečené morčacie prsia servírujeme s orechovými knedľami a prelejeme smotanovou omáčkou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame ako lahodný sviatočný chod. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

80 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.