Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Veľkonočný tvarohový baranček s makom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Veľkonočný baranček: Ako dlho vydrží a čo ovplyvňuje jeho čerstvosť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Veľkonočný baranček: Ako dlho vydrží a čo ovplyvňuje jeho čerstvosť Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Veľká noc je časom tradícií a dobrého jedla, a ak patríte medzi fanúšikov maku, tento recept vás určite poteší. Tento veľkonočný baranček sa pripravuje z jemného tvarohového cesta, ktoré je vďaka tvarohu krásne vláčne. Mak mu dodáva jemne orieškovú chuť, vďaka čomu si ho obľúbia nielen milovníci klasických sviatočných dezertov.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 125 g masla alebo rastlinného tuku (napr. Hery)
  • 200 g kryštálového cukru
  • 250 g tvarohu v kocke
  • 4 vajcia
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 lyžice rumu
  • 2 lyžice mletého maku
  • 2 klinčeky (alebo sušené ovocie – hrozienka, brusnice)
  • Na prípravu formy:
  • tuk na vymazanie
  • hrubá múka na vysypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia rozdelíme – bielky dáme bokom a žĺtky vyšľaháme spolu s cukrom a zmäknutým maslom do krémovej hmoty. Pridáme tvaroh, rum a postupne zapracujeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a jemne ich zapracujeme do cesta, aby zostalo nadýchané.

2. Krok

Formu na barančeka dôkladne vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou, aby sa po upečení baranček ľahko vyklopil. Väčšinu cesta nalejeme do formy. Do zvyšného cesta primiešame mak a túto zmes rozotrieme navrch, čím vytvoríme dvojfarebný efekt.

3. Krok

Rúru predhrejeme na 175 °C a formu vložíme na stredný rošt. Pečieme približne 60 minút. Prepečenie otestujeme drevenou špajdľou – ak po vytiahnutí zostane čistá, baranček je hotový. Ak na nej zostanú kúsky cesta, pečieme ešte 8 – 10 minút.

4. Krok

Po upečení necháme barančeka vo forme mierne vychladnúť a potom ho opatrne vyklopíme. Pred servírovaním ho posypeme práškovým cukrom a oči môžeme vytvoriť z klinčekov alebo sušeného ovocia. Ak chcete barančeka ešte viac ozdobiť, uviažte mu okolo krku ozdobnú mašličku.

reklama:

Baranček chutí skvelo samotný, no ak si chcete dopriať ešte viac, podávajte ho s domácim džemom alebo čerstvým ovocím.

Tento veľkonočný dezert je nielen chutný, ale vďaka tvarohu zostáva dlhšie vláčny. Vyskúšajte ho a potešte svojich blízkych originálnou verziou tradičného barančeka!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

67 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.