Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Machové rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lesny mach s jahodymi.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Zelená piškóta :
  • 120 g baby špenátu
  • 150 g rastlinného oleja
  • 260 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 5 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • Na náplň :
  • 600 g jahôd
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g želatíny
  • 4 lyžice vody
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g kyslej smotany
  • Na dokončenie :
  • jahodový džem
  • 300 g jahôd
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejte na 160 °C. Hranatú formu s rozmermi 20 x 25 cm vyložte papierom na pečenie. Možno použiť aj nastaviteľný hranatý ráfik, postavený na rovnom nepriľnavom plechu (alebo plechu vyloženom papierom na pečenie).

2. Krok

Na cesto zmixujte lístky špenátu s olejom v stolnom mixéri na pyré. V mise premiešajte múku s kypriacim práškom.

3. Krok

Žĺtky rozšľahajte v miske. Bielky dajte do čistej misy a začnite šľahať na nízkych otáčkach. Akonáhle bielky trochu zhustnú, zvýšte rýchlosť a postupne po lyžiciach pridávajte cukor. Vždy počkajte, kým je predchádzajúca dávka zašľahaná. Do hotového snehu potom vlejte žĺtky a zľahka zapracujte stierkou. Potom pridajte špenátové pyré a zašľahajte, aby sa všetko spojilo. Nakoniec jemne vmiešajte múku s kypriacim práškom. Pridajte citrónovú šťavu, ktorá počas pečenia zaistí pekne zelenú farbu cesta. Cesto vlejte do pripravenej formy, uhlaďte povrch a vložte do rúry. Pečte cca 35 minút, alebo pokiaľ špajdľa zapichnutá do cesta nevyjde von suchá.

4. Krok

Upečený korpus nechajte úplne vychladnúť. Potom vyberte z formy, zlúpnite papier na pečenie a odrežte vrchnú časť korpusu, aby bol úplne rovný. Odrezanú časť uchovajte, časť využite na ozdobenie (zvyšok môžete uložiť do mrazničky a zužitkovať napr. do pohárov). Vráťte korpus do formy či nastaviteľného ráfika a potrite ho džemom.

5. Krok

Pripravte náplň. Jahody rozmixujte s cukrom na pyré. Do misky vlejte vodu a želatínu nasypte rovnomerne na hladinu. Nechajte cca 10 minút napučať, želatína vodu nasiakne. Smotanu vyšľahajte do mäkkých špičiek. Kyslú smotanu zmiešajte s jahodovým pyré a po častiach stierkou zapracujte ušľahanú smotanu. Napučanú želatínu dajte na pár sekúnd rozpustiť do mikrovlnnej rúry alebo nechajte za tepla šetrne rozpustiť v rajnici – pozor, želatína sa nesmie variť. K rozpustenej želatíne primiešajte asi 3 lyžice jahodovej náplne a dobre premiešajte. Potom zmes so želatínou pridajte k zvyšku náplne a dobre premiešajte. Nalejte na korpus a urovnajte. Uložte do chladničky a nechajte niekoľko hodín (alebo najlepšie cez noc) stuhnúť.

6. Krok

Pred podávaním vyberte z formy, nakrájajte na rezy, ozdobte omrvinky z odloženého korpusu a čerstvými jahodami. Uchovávajte v chladničke.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

182 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.