Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Voňavá domáca focaccia: jednoduchý recept s rozmarínom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Voňavá domáca focaccia: jednoduchý recept s rozmarínom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Voňavá domáca focaccia: jednoduchý recept s rozmarínom Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Tento taliansky chlieb si zamilujete nielen pre jeho chuť, ale aj pre jednoduchosť prípravy. Focaccia je nadýchaná, vo vnútri mäkká, navrchu chrumkavá a krásne voňavá po olivovom oleji a bylinkách. Je ideálnym doplnkom ku grilovaným jedlám, šalátom alebo ako malé pohostenie pre hostí. A najlepšie na tom je, že ju zvládne upiecť aj úplný začiatočník.

reklama:

Suroviny

  • 500 gramov hladkej múky
  • 21 gramov čerstvého droždia
  • 350 mililitrov vlažnej vody
  • 2 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 1 lyžicu morskej soli (ideálne hrubozrnnej)
  • pár vetvičiek čerstvého rozmarínu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava kvásku: Droždie rozdrobte do misky a zalejte ho vodou, ktorá je jemne teplá – nie horúca. Miešajte, kým sa droždie nerozpustí.

2. Krok

Tvorba cesta: Do zmesi po častiach prisýpajte múku a rukou alebo vareškou spracujte na hladké, elastické cesto. Keď je hotové, prikryte ho čistou utierkou a nechajte odpočívať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Tvarovanie: Nakysnuté cesto preložte na pomúčený povrch, rozdeľte na dve časti a rukami vytvarujte hrubšie placky. Nepotrebujete valček – nechajte to na prsty.

4. Krok

Dochutenie: Placky preneste na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrite olivovým olejom, bohato posypte morskou soľou a prstami vytlačte typické jamky. Nakoniec navrch rozložte lístky rozmarínu.

5. Krok

Druhé kysnutie: Takto pripravené cesto nechajte ešte pár minút podkysnúť, kým sa rúra predhrieva.

6. Krok

Pečenie: Vložte do rúry vyhriatej na 230 °C a pečte približne 12 minút, kým povrch krásne nezhnedne.

7. Krok

Podávanie: Nechajte mierne vychladnúť a krájajte ešte teplé. Chutí výborne samotná aj s dipom alebo olivovým olejom s balzamikom.

reklama:

Focaccia je skvelý spôsob, ako priniesť kúsok Talianska na váš stôl. Vonia po slnku, olivách a rozmaríne – a jej príprava vás bude baviť rovnako ako výsledok.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

31 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.