Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Sladká orechová roláda s banánovým prekvapením

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Sladká orechová roláda s banánovým prekvapením
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Sladká orechová roláda s banánovým prekvapením Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak máte chuť na niečo jemné, nadýchané a s trochou ovocnej sviežosti, táto orechová roláda vás určite nesklame. V strede sa ukrýva banán ako milé prekvapenie a celú túto dobrotu zahaľuje krémová vrstva s mascarpone, ktorá doslova mizne na jazyku. Výborne sa hodí k popoludňajšej káve alebo ako sladká bodka po obede.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 5 lyžíc horúcej vody
  • 5 lyžíc mletých vlašských orechov
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 2 až 3 zrelé banány
  • Na krém:
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička stužovača
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • Práškový cukor podľa toho, ako sladké to máte radi
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnite tým, že si vajcia vyšľaháte s cukrom do bledej nadýchanej peny. Do tejto hmoty potom tenkým prúdom prilievajte horúcu vodu a ďalej šľahajte, kým všetko krásne nespojí.

2. Krok

V druhej miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a s mletými orechmi. Túto sypkú zmes potom opatrne zapracujte do vajíčkovej peny. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a šup s ním do vyhriatej rúry. Pečie sa krátko – pri 180 °C približne 12 až 15 minút.

3. Krok

Ešte horúci plát cesta hneď po upečení opatrne zatočte aj s papierom do rolády a nechajte ho celkom vychladnúť. Takto si zachová pružnosť a nebude sa lámať.

4. Krok

Počas chladnutia si pripravíte krém – mascarpone a šľahačku si dajte do misky (ideálne aby mali rovnakú teplotu, najlepšie studené z chladničky) a najskôr šľahajte pomaly, až kým sa krém nespojí. Potom pridajte stužovač, vanilkový cukor a trochu práškového cukru podľa vlastnej chuti. Zvýšte rýchlosť a vyšľahajte do pevnej a krémovej konzistencie.

5. Krok

Vychladnutý korpus opatrne rozviňte, odstráňte papier a rozotrite väčšinu krému po celej ploche. Na jeden okraj položte celé banány a potom opäť zrolujte, tentoraz už napevno a bez papiera.

6. Krok

Zvyšok krému použite na potretie vrchnej časti rolády. Ak chcete, môžete ju ešte dozdobiť – posypte nasekanými orechmi, čokoládovými hoblinkami alebo čímkoľvek, čo máte radi.

7. Krok

Pred podávaním dajte roládu aspoň na pár hodín do chladničky, aby sa chute spojili a krém pekne stuhol.

reklama:

Roláda vyzerá efektné aj na reze – vďaka banánu v strede – takže ak čakáte návštevu, rozhodne s ňou zabodujete. A pritom je to celkom jednoduchý dezert, ktorý zvládnete aj bez cukrárskeho diplomu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

47 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.