Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tradičné zemiakové halušky so smotanou a cibuľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Tajomstvo dokonalých halušiek: 10 overených rád, vďaka ktorým sa vám vždy vydaria
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Tajomstvo dokonalých halušiek: 10 overených rád, vďaka ktorým sa vám vždy vydaria Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 3
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte rýchly a sýty obed s vôňou domova, halušky zo surových zemiakov sú stávkou na istotu. V tejto verzii ich podávame s kyslou smotanou, opečeným špekáčikom a cibuľkou – jednoduchá kombinácia, ktorá nikdy nesklame.

reklama:

Suroviny

  • 600 gramov surových zemiakov
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 200 g slaniny alebo špekačky
  • 2 stredne veľké cibule
  • 200 g kyslej smotany
  • trochu čerstvej petržlenovej vňate na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky si najprv ošúpeme a nastrúhame najemno. Malo by vzniknúť kašovité cesto.

2. Krok

Pridáme múku a soľ, poriadne premiešame, kým nevznikne hustá, lepivá masa vhodná na tvarovanie halušiek.

3. Krok

Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ho na suchej panvici. Keď pustí tuk a začne hnednúť, prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistý nádych.

4. Krok

Do veľkého hrnca dáme variť osolenú vodu. Keď začne vrieť, hádžeme do nej halušky – buď cez haluškovač, alebo ich odkrajujeme nožom z dosky.

5. Krok

Varíme približne 8 minút, alebo kým halušky nevyplávajú na hladinu. Potom ich scedíme.

6. Krok

Hotové halušky uložíme na taniere, polejeme ich kyslou smotanou a výpekom zo slaniny a cibule. Na záver môžeme jedlo ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou, ktorá mu dodá čerstvosť a farebný kontrast.

reklama:

Tento recept je výborným základom, ktorý si môžete prispôsobiť podľa chuti. Halušky môžete obohatiť o syr, bryndzu či cesnakový olej pre zmenu.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.