Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jemná mrkvová omáčka na cestoviny: zdravá, rýchla a deťmi overená

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Jemná mrkvová omáčka na cestoviny: zdravá, rýchla a deťmi overená
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jemná mrkvová omáčka na cestoviny: zdravá, rýchla a deťmi overená Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 5min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáte rýchly obed bez mäsa, ktorý si zamilujú aj tí najmenší? Táto mrkvová omáčka je dokonalou voľbou. Má príjemne sladkastú chuť, krémovú konzistenciu aj bez smotany a viete ju pripraviť aj v čisto rastlinnej verzii. Hodí sa najmä vtedy, keď nemáte veľa času, no chcete navariť chutne, výživne a bez zbytočného stresu.

reklama:

Suroviny

  • 400 g očistenej mrkvy
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 lyžicu masla (alebo olivového oleja pri vegánskej verzii)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 ml vývaru (zeleninový alebo hydinový)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu worcestrovej omáčky
  • 1/2 lyžice čerstvého rozmarínu (alebo sušeného, ak čerstvý nemáte)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • K cestovinám:
  • 300 g špagiet alebo iných obľúbených cestovín
  • približne 4 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • čerstvá majoránka na dochutenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mrkvu a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky. Vo väčšej panvici rozohrejte maslo a na miernom ohni zľahka opekajte zeleninu asi 10 minút. Cieľom je, aby sa mrkva jemne pripekala – dodá to omáčke sladkú, karamelovú chuť. Na zvýraznenie chuti môžete na záver pridať štipku cukru.

2. Krok

Cesnak nasekajte na plátky a pridajte ho k zelenine ku koncu restovania. Po chvíli pridajte paradajkový pretlak, zalejte vývarom a pridajte aj nasekaný rozmarín. Zakryte pokrievkou a varte na miernom ohni, kým mrkva nezmäkne (cca 15–20 minút).

3. Krok

Uvarenú zeleninu rozmixujte ponorným mixérom do hladkej omáčky. Dochutíte worcestrovou omáčkou, korením a prípadne trochou soli. Dávajte pozor – cestovinová voda býva slaná, a tá sa do omáčky ešte pridá.

4. Krok

Cestoviny uvarte podľa návodu. Po scedení si nechajte asi 70 ml vody z cestovín, ktorú následne vmiešate do omáčky – krásne ju to zjemní a prepojí s cestovinami.

5. Krok

Spojte omáčku s cestovinami a všetko premiešajte. Podávajte posypané parmezánom a lístkami čerstvej majoránky. Ak máte radi výraznejšiu chuť, pokojne pridajte aj čerstvo namleté čierne korenie.

reklama:

Ak sa stravujete rastlinne, nahraďte maslo za kvalitný olivový olej, použite zeleninový vývar a namiesto klasického syra vyskúšajte domácu vegánsku alternatívu z kešu orieškov. Výsledok bude stále lahodný a plný chuti.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.