Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Špenátová roláda s cviklovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cviklova rolada.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 150 g mrazeného špenátu
  • 50 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 g soli
  • Plnka :
  • 150 g tvarohu
  • 2 menšie sterilizované cvikle alebo 100 g
  • 2 strúčiky cesnaku
  • citrónová kôra podľa chuti
  • olej podľa potreby
  • soľ a korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vložte repu do misky mixéra, pridajte nahrubo nasekaný cesnak a vymixujte.. Vložte tvaroh do misky a začnite šľahať, pridajte 1 polievkovú lyžičku repného pyré, a prešľaháme.. Postupne pridávame pyré kým nezískame nadýchaný krém. Pridajte citrónovú kôru, soľ a korenie a vložte do chladničky.

2. Krok

Špenát rozmrazte, dobre vyžmýkajte, vložte do misy, pridajte žĺtky a ponorným mixérom rozmixujte do hladka. Do špenátovej zmesi preosejeme múku a premiešame. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, kým sa nevytvoria tuhé špičky. Pridajte bielky do cesta v niekoľkých krokoch, miešajte stierkou.

3. Krok

Cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozotrieme vo vrstve 0,5 cm. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 7–9 minút. Nechajte mierne vychladnúť na mriežke, odstráňte papier a zrolujte a nechajte úplne vychladnúť.

4. Krok

Špenátovú roládu rozbalíme, potrieme cviklovou penou, opäť zvinieme, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Nakrájajte na plátky a podávajte.

reklama:

UŽITOČNÉ RADY

Roládu možno naplniť nielen cviklovou penou. Tvaroh s údeným alebo jemne nasoleným lososom je dokonalý. Jednoduchšia možnosť:  Smotanový syr s prídavkom bylín alebo húb. 
Pre zvýraznenie chuti môžete do rolády pridať bylinky a koreniny. Ak chcete zvýrazniť jeho chuť, môžete do plnky použiť červenú papriku alebo papriku. A muškátový oriešok urobí rolku chutnejšou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

125 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.