- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Lievance s klobáskou a so syrom
Lievance s klobáskou a so syrom

- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 400 ml kefíru
- 200 g ražnej múky
- 200 g hladkej múky
- 300 g klobásy
- 100 g tvrdého syra
- 20 g cukru
- 7 g prášku do pečiva
- 6 ml oleja
- 4 vajcia
- soľ
- pažítka alebo jarná cibuľka
- Dressing:
- 200 g kyslej smotany
- 3 vetvičky koriandra
- 3 vetvičky kôpru
- 3 vetvičky petžlenu
- 3 strúčiky cesnaku
- podľa chuti soľ
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si všetky ingrediencie na lievance so syrom a klobásou. Kefír a vajcia vyberte z chladničky vopred, aby sa cesto dobre premiešalo, všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.
2. Krok
Pripravte si údenú klobásu. Nakrájajte ju na malé kocky. Môžete použiť aj párky alebo šunku, údené mäso, dokonca aj slaninu. Pripravte syr. Nastrúhajte ho na jemnom alebo hrubom strúhadle. Ak ho nepoužijete hneď, prikryte misku so syrom fóliou.
3. Krok
Pažítku dôkladne opláchnite a osušte a potom ju nakrájajte veľmi jemne. Môžete použiť bežnú zelenú cibuľu alebo inú zeleninu.
4. Krok
Do misky preosejeme pšeničnú a ražnú múku spolu s kypriacim práškom. Pridajte vajcia, kefír, cukor a soľ. Miešajte metličkou, pričom rozdrobte všetky hrudky múky. Vymiesime cesto, ktoré pripomína konzistenciu hustej kyslej smotany. V prípade potreby pridajte viac kefíru alebo naopak múku.
5. Krok
Do cesta pridáme na kocky nakrájanú údenú klobásu, strúhaný syr, nasekanú pažítku a premiešame. Mali by ste dostať homogénne husté cesto. Na panvici zohrejte rastlinný olej a lyžicou naberajte cesto, z ktorého vytvarujte okrúhle placky. Opečte na jednej strane do zlatista, potom otočte a opečte aj na druhej strane.
6. Krok
Veľkú misu vystelieme papierovými obrúskami, preloženými na polovicu, absorbujú prebytočný tuk. Hotové lievance poukladáme na obrúsky.
7. Krok
Urobte dressing. Umyte všetku zeleň, menovite koriander, kôpor a petržlenovú vňať, a potom ich osušte na papierovej utierke. Môžete použiť aj iné bylinky.. Odstráňte listy z vetvičiek koriandra, petržlenu a kôpru. Stopky nepotrebujeme (dajú sa použiť na varenie vývaru). A potom listy veľmi jemne nakrájajte ostrým nožom.
8. Krok
Strúčiky cesnaku pretlačte cez lis. Kyslú smotanu vložte do misky a kombinujte s bylinkami a cesnakom, premiešajte. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a premiešame. Hotovo.
9. Krok
Lievance s klobásou a syrom podávame horúce, s kyslou smotanovou omáčkou. Môžete ich tiež podávať s rozpusteným maslom, adjikou alebo bežnou kyslou smotanou.
V recepte používame tvrdý syr. Skúste však do cesta pridať mozzarellu alebo suluguni. Tieto syry sú mäkšie a lepšie sa topia pri vysokej teplote.
Jednou z možností prípravy cesta je urobiť ho s jogurtom alebo kyslou smotanou. Môžu sa pridať namiesto kefíru, ak ho nemáte po ruke. V tomto prípade bude potrebné upraviť množstvo múky, aby ste získali rovnakú konzistenciu hustej kyslej smotany.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní