Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lievance s klobáskou a so syrom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lievancwe s klobaskou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 400 ml kefíru
  • 200 g ražnej múky
  • 200 g hladkej múky
  • 300 g klobásy
  • 100 g tvrdého syra
  • 20 g cukru
  • 7 g prášku do pečiva
  • 6 ml oleja
  • 4 vajcia
  • soľ
  • pažítka alebo jarná cibuľka
  • Dressing:
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 vetvičky koriandra
  • 3 vetvičky kôpru
  • 3 vetvičky petžlenu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • podľa chuti soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si všetky ingrediencie na lievance so syrom a klobásou. Kefír a vajcia vyberte z chladničky vopred, aby sa cesto dobre premiešalo, všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.

2. Krok

Pripravte si údenú klobásu. Nakrájajte ju na malé kocky. Môžete použiť aj párky alebo šunku, údené mäso, dokonca aj slaninu. Pripravte syr. Nastrúhajte ho na jemnom alebo hrubom strúhadle. Ak ho nepoužijete hneď, prikryte misku so syrom fóliou.

3. Krok

Pažítku dôkladne opláchnite a osušte a potom ju nakrájajte veľmi jemne. Môžete použiť bežnú zelenú cibuľu alebo inú zeleninu.

4. Krok

Do misky preosejeme pšeničnú a ražnú múku spolu s kypriacim práškom. Pridajte vajcia, kefír, cukor a soľ. Miešajte metličkou, pričom rozdrobte všetky hrudky múky. Vymiesime cesto, ktoré pripomína konzistenciu hustej kyslej smotany. V prípade potreby pridajte viac kefíru alebo naopak múku.

5. Krok

Do cesta pridáme na kocky nakrájanú údenú klobásu, strúhaný syr, nasekanú pažítku a premiešame. Mali by ste dostať homogénne husté cesto. Na panvici zohrejte rastlinný olej a lyžicou naberajte cesto, z ktorého vytvarujte okrúhle placky. Opečte na jednej strane do zlatista, potom otočte a opečte aj na druhej strane.

6. Krok

Veľkú misu vystelieme papierovými obrúskami, preloženými na polovicu, absorbujú prebytočný tuk. Hotové lievance poukladáme na obrúsky.

7. Krok

Urobte dressing. Umyte všetku zeleň, menovite koriander, kôpor a petržlenovú vňať, a potom ich osušte na papierovej utierke. Môžete použiť aj iné bylinky.. Odstráňte listy z vetvičiek koriandra, petržlenu a kôpru. Stopky nepotrebujeme (dajú sa použiť na varenie vývaru). A potom listy veľmi jemne nakrájajte ostrým nožom.

8. Krok

Strúčiky cesnaku pretlačte cez lis. Kyslú smotanu vložte do misky a kombinujte s bylinkami a cesnakom, premiešajte. Dochutíme soľou a korením podľa chuti a premiešame. Hotovo.

9. Krok

Lievance s klobásou a syrom podávame horúce, s kyslou smotanovou omáčkou. Môžete ich tiež podávať s rozpusteným maslom, adjikou alebo bežnou kyslou smotanou.

reklama:

V recepte používame tvrdý syr. Skúste však do cesta pridať mozzarellu alebo suluguni. Tieto syry sú mäkšie a lepšie sa topia pri vysokej teplote.

Jednou z možností prípravy cesta  je urobiť ho s jogurtom alebo kyslou smotanou. Môžu sa pridať namiesto kefíru, ak ho nemáte po ruke. V tomto prípade bude potrebné upraviť množstvo múky, aby ste získali rovnakú konzistenciu hustej kyslej smotany.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.