- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Špenátové slimáky z lístkového cesta
Špenátové slimáky z lístkového cesta

- Kusov: 25
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Lístkové cesto patrí medzi najobľúbenejšie suroviny, s ktorými sa pracuje rýchlo a jednoducho. Je skvelé na sladké aj slané recepty, a preto sme si pre vás pripravili slanú pochúťku – špenátové slimáky, ktoré sú ideálne ako chuťovka, pohostenie pre návštevu alebo ľahká večera.
Suroviny
- 250 g lístkového cesta
- Hrsť hladkej múky (na pomúčenie pracovnej plochy)
- 100 g listového špenátu
- 1 lyžica olivového oleja
- 100 g šunky
- 1 strúčik cesnaku
- Soľ podľa chuti
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
Postup prípravy
1. Krok
Na mierne pomúčenej doske si vyvaľkajte lístkové cesto do obdĺžnika s hrúbkou približne 3 mm. Celý povrch cesta potom pokryte plátkami šunky.
2. Krok
Špenát si krátko sparte alebo rozmrazte (ak používate čerstvý, môžete ho jemne nasekať). Na panvici ho krátko poduste na olivovom oleji, pridajte pretlačený cesnak, osoľte, okoreňte a ochuťte sušenou bazalkou.
3. Krok
Hotovú špenátovú zmes rovnomerne rozotrite na šunkou obložené cesto. Potom cesto opatrne zrolujte do závinu. Ostrým nožom ho nakrájajte na kolieska široké asi pol centimetra.
4. Krok
Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladajte jednotlivé slimáky reznou stranou nadol. Pečte ich v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu.
Tieto špenátové slimáky sú nielen chutné, ale aj výborne vyzerajú na tanieri. Navyše ich môžete podávať teplé aj studené – v oboch prípadoch miznú rýchlosťou blesku!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní