Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špenátové slimáky z lístkového cesta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Špenátové slimáky z lístkového cesta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špenátové slimáky z lístkového cesta Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 25
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min

Lístkové cesto patrí medzi najobľúbenejšie suroviny, s ktorými sa pracuje rýchlo a jednoducho. Je skvelé na sladké aj slané recepty, a preto sme si pre vás pripravili slanú pochúťku – špenátové slimáky, ktoré sú ideálne ako chuťovka, pohostenie pre návštevu alebo ľahká večera.

reklama:

Suroviny

  • 250 g lístkového cesta
  • Hrsť hladkej múky (na pomúčenie pracovnej plochy)
  • 100 g listového špenátu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 100 g šunky
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ podľa chuti
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na mierne pomúčenej doske si vyvaľkajte lístkové cesto do obdĺžnika s hrúbkou približne 3 mm. Celý povrch cesta potom pokryte plátkami šunky.

2. Krok

Špenát si krátko sparte alebo rozmrazte (ak používate čerstvý, môžete ho jemne nasekať). Na panvici ho krátko poduste na olivovom oleji, pridajte pretlačený cesnak, osoľte, okoreňte a ochuťte sušenou bazalkou.

3. Krok

Hotovú špenátovú zmes rovnomerne rozotrite na šunkou obložené cesto. Potom cesto opatrne zrolujte do závinu. Ostrým nožom ho nakrájajte na kolieska široké asi pol centimetra.

4. Krok

Na plech vystlaný papierom na pečenie ukladajte jednotlivé slimáky reznou stranou nadol. Pečte ich v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 minút, alebo kým nezískajú zlatistú farbu.

reklama:

Tieto špenátové slimáky sú nielen chutné, ale aj výborne vyzerajú na tanieri. Navyše ich môžete podávať teplé aj studené – v oboch prípadoch miznú rýchlosťou blesku!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.