Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jarná nátierka zo zeleru, mrkvy a jablka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Jarná nátierka zo zeleru, mrkvy a jablka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Jarná nátierka zo zeleru, mrkvy a jablka Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 15min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ľahká, osviežujúca a plná života – presne taká je táto nátierka, ktorá skvele vystihuje chuť jari. Kombinácia surového zeleru, šťavnatého jablka a sladkej mrkvy vytvára harmonické spojenie chutí, ktoré nielen poteší jazyk, ale aj doplní dávku vitamínov a minerálov.

Hodí sa ako rýchle raňajky, zdravá desiata či nátierka na pohostenie pre návštevu. Môžete ju natrieť na čerstvý chlieb alebo použiť ako dip ku chrumkavej zelenine. Jej jednoduchá príprava a svieža chuť z nej robia obľúbeného pomocníka v kuchyni.

reklama:

Suroviny

  • 300 g buľvového zeleru
  • 1 väčšie jablko
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 3 jarné cibuľky
  • čerstvú petržlenovú vňať
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • približne 120 ml kvalitnej tatárskej omáčky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zeler, mrkvu aj jablko si ošúpeme a nastrúhame najemno – ideálne ručne na strúhadle, aby si zachovali sviežosť a štruktúru.

2. Krok

Jarné cibuľky nakrájame nadrobno a spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou pridáme k nastrúhanej zmesi.

3. Krok

Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia podľa vlastnej preferencie.

4. Krok

Na záver primiešame tatársku omáčku a všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny spojili do jemnej konzistencie.

5. Krok

Hotovú nátierku necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke – chute sa tak krásne rozvinú a prepoja.

reklama:

Táto nátierka je výborným príkladom toho, ako aj z bežných surovín môže vzniknúť jedlo, ktoré prekvapí chuťou aj výživovou hodnotou. Nech už si ju vychutnáte s pečivom alebo ako súčasť zdravého snacku, vždy vám pripomenie, že jar je ideálny čas na svieže recepty.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

29 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.