Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémová nátierka z hrášku a Lučiny: Rýchla delikatesa na každý deň

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Krémová nátierka z hrášku a Lučiny: Rýchla delikatesa na každý deň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémová nátierka z hrášku a Lučiny: Rýchla delikatesa na každý deň Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Hľadáš rýchlu, zdravú a chuťovo zaujímavú nátierku, ktorú si obľúbi celá rodina? Táto svieža hrášková pomazánka s Lučinou je ideálna nielen na desiatu, ale aj ako štýlové pohostenie pre hostí. Jej príprava nezaberie veľa času a hodí sa k pečivu, na hrianky aj do sendvičov. Skvelý základ, ktorý môžeš obohatiť o údeného lososa, čerstvú zeleninu alebo podávať ako súčasť obloženého taniera.

reklama:

Suroviny

  • 200 g mrazeného hrášku
  • 400 g Lučiny (čerstvého smotanového syra)
  • 50 g parmezánu (nastrúhaného najemno)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá paprika a polníček na dozdobenie
  • čerstvé pečivo – ideálne bagety alebo sendvičový chlieb
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mrazený hrášok vlož do vriacej osolenej vody a nechaj variť približne dve minúty. Potom ho sceď a rýchlo schlaď pod studenou vodou – tým si zachová krásnu zelenú farbu aj sviežosť.

2. Krok

Do misky vlož dve tretiny hrášku. Pridaj Lučinu, nastrúhaný parmezán, olivový olej a ochuť soľou a korením. Všetko spolu rozmixuj do jemného krému.

3. Krok

Zvyšný hrášok primiešaj do nátierky ručne – výsledkom bude lahodná kombinácia jemného základu a kúskov hrášku, ktoré dodajú pomazánke sviežosť a štruktúru.

4. Krok

Natieraj na čerstvé bagety alebo hrianky a ozdob kúskami papriky a lístkami poľného šalátu. Skvele chutí aj s plátkom údeného lososa alebo s reďkovkou.

reklama:

Táto nátierka si získa tvoje chuťové bunky nielen vďaka jednoduchej príprave, ale aj vďaka tomu, ako skvelo vyzerá na tanieri. Či už ju pripravíš na raňajky, rýchlu večeru alebo ako súčasť pohostenia – s touto zelenou pochúťkou nešliapneš vedľa.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.