Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špargľová polievka: využite sezónu naplno

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Špargľová polievka: využite sezónu naplno
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Špargľová polievka: využite sezónu naplno Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Sezóna špargle je krátka, no o to vzácnejšia – ak sa vám dostane do rúk čerstvá biela či zelená, neváhajte a pripravte si z nej jemnú, voňavú polievku, ktorá poteší chuťové poháriky aj tých najnáročnejších gurmánov. Vďaka kombinácii oboch druhov špargle bude vaša kuchyňa rozvoniavať jarou a pri stole sa rýchlo zíde celá rodina.

reklama:

Suroviny

  • 1 zväzok bielej špargle
  • 1/2 zväzku zelenej špargle
  • 1 liter zeleninového alebo hydinového vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 150 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • soľ podľa chuti
  • štipka cukru
  • mleté ružové korenie podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Špargľu dobre umyjeme a odstránime tvrdé, drevnaté konce. Bielu špargľu ošúpeme po celej dĺžke. Pri zelenej postačí ošúpať iba spodnú časť. Bielu špargľu nakrájame na kúsky, zelenú zviažeme do dvoch menších zväzkov kuchynským špagátom.

2. Krok

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vývar a vložíme doň pripravenú špargľu. Varíme približne 5 minút. Zelenú špargľu následne vyberieme a odložíme bokom – tú budeme používať na záver ako dekoráciu.

3. Krok

Cibuľu ošúpeme a nasekáme nadrobno. Na masle ju v inom hrnci opražíme do sklovita. Prisypeme múku a krátko restujeme, kým nezíska jemne zlatý odtieň – pripravíme tak svetlú zápražku.

4. Krok

K zápražke prilejeme vývar s kúskami bielej špargle a dobre premiešame metličkou, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme na miernom ohni približne 15 minút a často miešame.

5. Krok

Do polievky pridáme biele víno, soľ a štipku cukru – tieto ingrediencie krásne zvýraznia prirodzenú chuť špargle. Ešte krátko povaríme, potom stiahneme z ohňa a vmiešame smotanu.

6. Krok

Hotovú polievku nalejeme do tanierov. Na každú porciu položíme niekoľko výhonkov zelenej špargle. Môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou a troškou mletého ružového korenia pre jemnú pikantnosť a vizuálny efekt.

reklama:

Polievka je ideálnou voľbou ako ľahký obed či predjedlo na jarné dni. Vďaka špargli doprajete svojmu telu množstvo vitamínov a zároveň si vychutnáte jemnú a lahodnú chuť.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.