- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Princess s jahodovou penou
Princess s jahodovou penou

- Kusov: 25
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 300 g jahôd
- 300 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 200 g hladkej múky
- 4 vajcia
- 2 vanilkové cukre
- 80 g masla
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto , dajte do hrnca 250 ml vody, potom pridajte soľ, maslo a vanilkový cukor a miešajte, kým sa nerozpustia. Potom naraz pridajte všetku múku a pokračujte v miešaní, kým sa cesto nespojí do kompaktnej gule a na dne hrnca sa nevytvorí biela vrstva. Cesto preložte do misky a nechajte ho mierne vychladnúť.
2. Krok
Predhrejte rúru na 200°C. Vajcia postupne vmiešajte do cesta, cesto preložte do cukrárskeho vrecka s veľkou hviezdicovou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvarujte nižšie vežičky veľkosti golfovej loptičky.
3. Krok
Princess pečte približne 25 minút. Keď sú hotové, vyberte ich a ešte horúce ich nakrájajte zúbkovaným nožom. Nechajte ich vychladnúť na mriežke .
4. Krok
Kým princeznovské šišky chladnú, umyte a očistite jahody a potom polovicu z nich rozmixujte v mixéri. Zvyšné jahody nakrájajte na tenké plátky a poukladajte ich na spodok princeznovských šišiek a posypte ďalším vanilkovým cukrom
5. Krok
Zo sladkej smotany si urobíme šľahačku a vmiešame do nej rozmixované jahody. Naplňte cukrárske vrecko s hviezdicovou tryskou a naneste ju na šišky. Navrch položte viečka (vrchnú časť cesta), posypte ich práškovým cukrom a podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
13 videní