Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehký koláč s rebarborou a pudingom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Krehky kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 0,5 šálky práškového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 5 žĺtkov
  • 250g masla alebo margarínu
  • Rebarbora :
  • 600 g rebarbory
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 1 vanilkový cukor
  • Vanilkový puding :
  • 1,2 l mlieka
  • 3 vanilkové pudingy
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • 4 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

CESTO: Preosejte múku na dosku na cesto. Pridajte k nemu zvyšné ingrediencie na cesto.

2. Krok

Pripravené ingrediencie premiesime. Výsledné homogénne cesto rozdeľte na dve nerovnaké časti. Prvú, o niečo väčšiu časť rozvaľkajte a vysteľte ňou dno plechu na pečenie. 24 x 36 . Okrem toho cesto popichajte na niekoľkých miestach vidličkou. Druhú časť cesta dáme do chladničky.

3. Krok

Rebarboru umyte a osušte. Po vysušení nakrájajte na menšie kúsky. Po nasekaní zmiešajte so škrobom a vanilkovým cukrom. Po príprave rpzsypte na krehké cesto.

4. Krok

PUDING: Polovicu mlieka priveďte do varu s cukrom. Druhú polovicu zmiešajte s pudingmi a škrobom. Pripravenú zmes nalejte do vriaceho mlieka. Uvaríme puding. Ešte teplý ho nalejte v rovnomernej vrstve na rebarboru.

5. Krok

Vychladnuté krehké cesto nastrúhajte na rozotretý puding. Cesto vložte do predhriatej rúry. Pečieme ich približne 55 minút pri teplote 180 °C dozlatista. Po upečení vyberte a nechajte vychladnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

13 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.