Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kakaový koláč s rebarborou a kokosom z remosky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kakaový koláč s rebarborou a kokosom z remosky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kakaový koláč s rebarborou a kokosom z remosky Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Remoska je pomocník, ktorý si mnohí spájajú najmä s kuchyňou našich starých mám. Hoci sa môže zdať, že jej éra je minulosťou, opak je pravdou – stále má pevné miesto nielen v domácnostiach, ale aj na chatách či chalupách. A práve v nej si môžete upiecť výborný kakaový koláč s rebarborou a kokosom. Je hotový raz-dva a jeho chuť vás príjemne prekvapí.

reklama:

Suroviny

  • Na cesto:
  • 150 g polohrubej múky
  • 80–100 g kryštálového cukru
  • 3 lyžice oleja
  • 100–120 ml mlieka
  • 1 lyžica kakaa
  • 1 vajce
  • 1 vrchovatá lyžička prášku do pečiva
  • nastrúhaná citrónová kôra (podľa chuti)
  • štipka mletej vanilky
  • 1 lyžica strúhaného kokosu
  • Na posýpku:
  • 50 g masla
  • 100 g hrubej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžica strúhaného kokosu
  • Na ovocnú vrstvu:
  • 300 g rebarbory
  • 1 lyžica vanilkového pudingového prášku
  • kryštálový cukor (podľa chuti)
  • škorica na posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si pripravíme posýpku – rukami premiešame všetky ingrediencie, až vznikne sypká hmota.

2. Krok

Rebarboru očistíme, ošúpeme a nakrájame na približne 1–1,5 cm kúsky. Zasypeme pudingovým práškom a dôkladne premiešame, aby sa každý kúsok obalil.

3. Krok

Všetky suroviny na cesto zmiešame do hustejšej liatej konzistencie. Cesto nalejeme do remosky vystlanej papierom na pečenie.

4. Krok

Navrch rovnomerne rozložíme rebarboru, podľa chuti zasypeme 2–3 lyžicami cukru a troškou škorice. Nakoniec pridáme pripravenú posýpku.

5. Krok

Koláč pečieme v remoske približne 25 až 30 minút, kým povrch pekne nezružovie.

reklama:

Tento koláč sa výborne hodí ako rýchly dezert ku káve alebo ako sladká bodka po obede. Remoska mu dodá jemne chrumkavý povrch a vnútri zostane krásne vláčny.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.