Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo banánová mousse torta bez pečenia

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nepeceny bananovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 2 banány (400G)
  • 200 g maslových sušienok
  • 90 g masla
  • 400 g kyslej smotany
  • 100 ml mlieka
  • 1 želatína (10g )
  • 60 g cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • 10 g čokolády na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si všetky ingrediencie. Môžete použiť akýkoľvek druh sušienok. Dokonca aj slané krekry sa budú skvele hodiť k čokoládovej pene. Ak chcete, môžete použiť viac banánov - koláč bude vďaka tomu ešte chutnejší.

2. Krok

Do pohára nalejte 100 ml vody, pridajte želatínu a nechajte napučať. Pripravte základ. Rozdrvte sušienky na omrvinky. Na drvenie sušienok môžete použiť mixér alebo bežný valček na cesto. Ak sa rozhodnete použiť druhú možnosť, vložte sušienky do vrecka, položte ich na tvrdý, rovný povrch a rozvaľkajte ich valčekom.

3. Krok

Roztopte maslo a pridajte k nemu omrvinky z keksíkov. Premiešajte. Do formy s odnímateľným dnom (moja má priemer 19 cm) dajte mrveničku zo sušienok utlačte ju lyžicou. Vložte formu na 10 minút do mrazničky, kým sa pripravuje pena.

4. Krok

Teraz si pripravte čokoládovú penu. Nalejte mlieko do malého hrnca, pridajte cukor a postavte na oheň. Zahrievajte, kým sa cukor nerozpustí. Do hrnca pridajte kakaový prášok a napučanú želatínu, miešajte metličkou, kým nevznikne hladká zmes. Hmota by sa mala zahriať, ale nemala by vrieť, inak želatína stratí svoje želírujúce vlastnosti!

5. Krok

Vypnite oheň, pridajte kyslú smotanu. Zašľahajte kyslú smotanu, kým nezískate hladký čokoládový krém. Ošúpte banány. Každý banán rozrežte na 4 kusy - pozdĺžne na polovicu a potom naprieč.

6. Krok

Vyberte formu s maslovým základom z chladničky. Na základ poukladajte plátky banánov. Banány zalejte čokoládovou penou. Formu s odnímateľným dnom s koláčom vložte na 2-3 hodiny, alebo ešte lepšie, na noc, do chladničky, aby želatína dobre stuhla a koláč si držal tvar.

7. Krok

Vyberte formu z chladničky a uvoľnite boky koláča. Podľa chuti nastrúhajte čokoládu a posypte ňou koláč na ozdobu. Preložte čokoládový koláč na tanier a podávajte.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

60 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.