Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá
Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Bábovka je stálicou medzi domácimi koláčmi a máloktorý dezert dokáže tak navodiť pocit pohody ako práve ona. Ak máte chuť na niečo tradičné, no zároveň trochu iné, siahnite po tejto kokosovej verzii s jablkami. Je vláčna, nadýchaná a jej jemne ovocná chuť si vás získa už pri prvom súste.

reklama:

Suroviny

  • 360 g polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 180 g jemne strúhaného kokosu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 malé jablká – ošúpané a nahrubo nastrúhané
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 celé vajcia
  • olej na vymastenie formy
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • práškový cukor na záverečné ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte jablká – ošúpte ich a postrúhajte nahrubo. Rúru zapnite na 190 °C, aby sa stihla poriadne vyhriať.

2. Krok

V miske spojte múku s práškom do pečiva a kokosom. Prisypte cukor a pridajte nastrúhané jablká. Potom vlejte olej, smotanu, rozklepnite vajcia a všetko spolu dobre vyšľahajte do hladkej hmoty.

3. Krok

Formu na bábovku dôkladne potrite olejom a posypte hrubou múkou, aby sa bábovka neprilepila. Hotové cesto rovnomerne rozložte do formy a dajte piecť do predhriatej rúry. Pečte približne 60 minút, kým bábovka krásne nezhnedne a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.

4. Krok

Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť priamo vo forme – tak si zachová svoj tvar. Až keď vychladne, jemne ho vyklopte a posypte práškovým cukrom.

reklama:

Túto bábovku si môžete obmeniť podľa chuti – skúste napríklad pridať hrsť hrozienok alebo trocha škorice do cesta. Výsledok bude stále skvelý!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.