Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lístkový koláč s paradajkami – slané prekvapenie, ktoré si zamilujete

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Lístkový koláč s paradajkami – slané prekvapenie, ktoré si zamilujete
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lístkový koláč s paradajkami – slané prekvapenie, ktoré si zamilujete Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Zabudnite na sladké koláče, teraz prichádza niečo celkom iné – slané, sýte a výnimočne chutné. Tento recept na paradajkový koláč z lístkového cesta si získa srdcia všetkých milovníkov jednoduchej, ale efektnej kuchyne. V hlavnej úlohe sú cherry paradajky, ktoré sú najlepšie práve v čase, keď sú prirodzene zrelé a plné chuti. V spojení s tvarohom, syrom a šunkou vznikne jedlo, ktoré zvládnete pripraviť za menej než hodinu.

reklama:

Suroviny

  • 1 balenie lístkového cesta
  • 350 g cherry paradajok
  • 100 g kvalitnej šunky
  • 100 g jemného tvarohu
  • 250 g strúhanej Goudy
  • 3 vajcia
  • Provensálske bylinky
  • Soľ a čierne korenie
  • Čerstvá bazalka (na ozdobu)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Lístkové cesto si rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a poprepichujte ho vidličkou. Krátko ho predpečte pri vyššej teplote – len natoľko, aby ostalo svetlé a nenafúklo sa príliš.

2. Krok

Medzitým si v miske pripravte náplň: premiešajte tvaroh s dvoma vajíčkami, pridajte na kúsky nakrájanú šunku a strúhaný syr. Dochutite soľou a mletým korením.

3. Krok

Predpečený základ natrite pripravenou zmesou. Okraje cesta zahnite smerom dovnútra a potrite ich zvyšným vajíčkom.

4. Krok

Cherry paradajky rozkrojte na polovice a rovnomerne ich poukladajte na vrch koláča. Posypte provensálskym korením alebo čerstvo nasekanou bazalkou.

5. Krok

Pečte dozlatista asi 30 minút, kým okraje pekne nezhnednú a syr sa neroztopí.

reklama:

Tvaroh je kľúčovou súčasťou tejto slanej pochúťky. Ak chcete dosiahnuť naozaj krémovú konzistenciu a skvelú chuť, vyberajte si tvaroh s kvalitným zložením – ideálne čerstvý, jemný a bez zbytočných prísad. Kvalita surovín v jednoduchých receptoch rozhoduje o výsledku.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.