- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ľadový vietor s jahodami a kivi
Ľadový vietor s jahodami a kivi

- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Pusinková vrstva :
- 4 bielky
- štipka soli
- 150 g cukru
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 1 lyžička octu
- Krém :
- 380 ml mlieka
- 100 ml rastlinnej smotany na šľahanie
- 1 vanilkový olé krém
- 1 vanilkový cukor
- Dekorácia :
- 300 ml smotany na šľahanie (rastlinnej )
- 250 g jahôd
- 4 - 5 ks kiwi
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto z pusiniek pridajte do misky s bielkami štipku soli a vymiešajte mixérom, pričom postupne pridávajte cukor. Miešajte, kým sa všetok cukor nerozpustí a nezískate hustý a lesklý sneh, približne 10 minút. Nakoniec pridajte škrob a ocot a znova krátko premiešajte mixérom na najnižšej rýchlosti.
2. Krok
Zmes rozotrite na plech na pečenie s rozmermi 35x22 cm vystlaný papierom na pečenie, pekne ju uhlaďte stierkou a vložte do predhriatej rúry na 150 °C približne na hodinu. Počas pečenia neotvárajte rúru..
3. Krok
Na krém nalejte mlieko, šľahačku, obsah vrecka s vanilkovým krémom olé a vanilkový cukor do misky a všetko dobre vyšľahajte mixérom na strednej rýchlosti, kým nevznikne pena a hladká zmes, približne 2-3 minúty.
4. Krok
V inej miske vyšľahajte šľahačku, kým sa netvoria tuhé špičky. Jahody a kiwi umyte a očistite, potom nakrájajte na tenké plátky.
5. Krok
Vychladnutý korpus rozrežte na dve časti. Prvý korpus položte na plech, natrite polovicou vanilkového krému a uhlaďte. Navrch poukladajte ovocie, striedavo v radoch kiwi a jahôd. Na ovocie natrieme šľahačku. Prikryte druhým cestom a postup zopakujte ešte raz.
6. Krok
Koláč potrieme šľahačkou a vrch ozdobíme ovocím a strúhanou bielou čokoládou. Dobre vychladíme v chladničke aspoň 2-3 hodiny, nakrájame na kocky a podávame.
Keď je cesto upečené, vypnite rúru a nechajte cesto vo vnútri ešte pol hodiny až hodinu, aby sa ďalej vysušilo, kým rúra vychladne. Čím dlhšie schne, tým bude kôrka chrumkavejšia. Dvierka nechajte pootvorené..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní