Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaný mramorový koláč, veľmi chutný a aromatický!

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadychany mramorak.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 2
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 250 ml šálka odmerka
  • 2 veľké koláče :
  • 10 vajec
  • 2 šálky polohrubej múky
  • 1 1/2 šálky cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 10 lyžíc rozpusteného masla alebo oleja
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 3 lyžice vody
  • 2 lyžičky octu
  • 2 lyžičky rumovej esencie
  • kôra z jedného pomaranča
  • 1 lyžica kakaa
  • štipka soli
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si dve veľké formy na tortu (30 x 9 cm). Vymastíme ich maslom a vysypeme múkou. Predhrejte rúru na 180°C. Pre elektrickú rúru volíme program, ktorý poskytuje teplo zhora nadol bez cirkulácie.

2. Krok

Vezmeme si veľmi veľkú misku a jednu menšiu a oddelíme vajcia. Bielky dajte do veľkej misy a žĺtky do menšej misy. Dávajte pozor, aby ste žĺtok nekvapkali do bielka, pretože už nebude peniť, a z rovnakého dôvodu by v miske na bielky nemali byť žiadne stopy tuku.

3. Krok

Do bielkov pridajte dve čajové lyžičky octu, vďaka čomu bude pena stabilnejšia a zabráni sa jej zrnitému vzhľadu. Bielky miešajte ručným mixérom na maximálnej rýchlosti, kým nevznikne objemný a pevný sneh. Potom postupne pridávajte šálku cukru, pričom medzi pridaniami dobre premiešajte. Nakoniec by sme mali mať konzistentnú penu, ktorá perfektne drží svoj tvar.

4. Krok

K žĺtkom pridajte štipku soli, pol šálky cukru a tri polievkové lyžice vody. Miešajte ručným mixérom na maximálnej rýchlosti, kým nevznikne objem, nevznikne svetlejšia farba a nespojí sa, aby sa dalo v miske písať penou. Nakoniec pridajte pomarančovú kôru a rumovú esenciu a mixujte presne päť sekúnd. Žĺtky nalejte na bielky a pomocou silikónovej špachtle ich niekoľkokrát premiešajte širokými krúživými pohybmi.

5. Krok

Sitkom alebo špeciálnym hrnčekom so sitkom začneme zapracovávať preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Nikdy sa nezastavíme, aby sme dôkladne zapracovali každú porciu múky, ktorú pridáme. Naopak, hneď ako prášok zmizne vo vaječnej pene, pridáme ďalšiu porciu. Snažíme sa miešať čo najmenej.

6. Krok

Keď skončíme s múkou, primiešame maslo alebo olej. Vezmite jednu alebo dve naberačky cesta na koláč a miešajte ich v nádobe s rozpusteným maslom, kým nezískame redšiu konzistenciu podobnú majonéze. Táto zmes sa pridáva do cesta v dvoch alebo troch dávkach a zapracuje sa rovnakým spôsobom ako múka. Naplňte formy na koláč do troch štvrtín cestom. Do zvyšného cesta vmiešajte lyžicu preosiateho kakaa. Farebné cesto rovnomerne rozložte do plechov.

7. Krok

Vložte plechy do predhriatej rúry, a pečte kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. V mojej rúre s plechmi to trvalo 30 minút. Ak použijete väčšie a širšie plechy, čas pečenia sa môže predĺžiť na 45 – 50 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

22 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.