- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- hovězí maso
- Bataty plnené mletým hovädzím mäsom
Bataty plnené mletým hovädzím mäsom

- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 6 batatov
- polovica žltej mäsitej papriky
- polovica červenej mäsitej papriky
- 1 cibuľa
- 100 g syra podľa chuti (eidam, čedar, gouda)
- 3 strúčiky cesnaku
- štipka čili
- štipka mletej rasce
- štipka oregana
- soľ a mleté čierne korenie
- olej
- jarná cibuľka
Postup prípravy
1. Krok
Bataty umyjeme popicháme vidličkou , osolíme a okoreníme a dáme do rúry na 200°C asi na 1 hodinu..
2. Krok
Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak a orestujeme asi 5 minút. Pridáme hovädzie mäso, osolíme, okoreníme a spolu opečieme . Pridáme na malé kocky nakrájané papriky a dusíme domäkka asi 20-30 minút.
3. Krok
K mäsu prisypeme koreniny, a soľ. Premiešame a opekáme ešte 5 minút, aby sa všetky chute prepojili.
4. Krok
Upečené bataty pozdĺžne prerežeme, mierne vydlabeme, a naplníme zmesou hovädzieho mäsa. Posypeme nastrúhaným syrom a dáme ešte zapiecť.
5. Krok
Hotové podávame so smotanovým dresigom a s jarnou cibuľkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní