Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Letný jogurtový koláč s čerešňami: Rýchly a nadýchaný dezert ku káve

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letný jogurtový koláč s čerešňami: Rýchly a nadýchaný dezert ku káve
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letný jogurtový koláč s čerešňami: Rýchly a nadýchaný dezert ku káve Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Leto je ideálnym obdobím na sladké pečenie z čerstvého ovocia, a čerešne sú priam stvorené na to, aby sa stali hlavnou hviezdou jednoduchých domácich koláčov. Tento jogurtový koláč je skvelou voľbou pre každého – jeho príprava nezaberie veľa času, nepotrebuje žiadne špeciálne zručnosti a výsledok je úžasne vláčny a chutný.

reklama:

Suroviny

  • 300 g hustého bieleho jogurtu (najlepšie smotanového typu)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 350 g polohrubej múky
  • 1 a pol balíčka prášku do pečiva
  • 1 celé vajce
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 500 g čerstvých čerešní
  • práškový cukor na finálne posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si zapnite rúru a nechajte ju zohriať na 180 °C. Plech vystelte papierom na pečenie, aby sa koláč neprilepil.

2. Krok

Čerešne dôkladne umyte, osušte a odstráňte z nich kôstky. Pokojne si môžete pripraviť aj viac ovocia – niečo sa vždy stratí „po ceste“.

3. Krok

Múku spojte s práškom do pečiva a preosejte – pomôže to dosiahnuť jemnejšiu štruktúru cesta.

4. Krok

V miske rozmiešajte jogurt s cukrom, pridajte vajce a olej. Postupne vmiešajte sypké suroviny a miešajte, kým nezískate jednotné cesto bez hrudiek.

5. Krok

Cesto rozotrite na plech a zarovnajte. Na vrch rovnomerne rozložte čerešne – počas pečenia mierne klesnú do cesta.

6. Krok

Koláč pečte približne 20–25 minút. Je hotový vtedy, keď doň zapichnete špajdľu a vytiahnete ju čistú.

7. Krok

Po vychladnutí môžete koláč nakrájať na kocky alebo rezy a jemne pocukrovať.

reklama:

Tento koláč je skvelý aj na druhý deň – stačí ho uložiť do uzatvárateľnej nádoby a uchovať v chlade. Vďaka jogurtu zostáva vláčny a čerstvý dlhšie než klasické bublaniny. Ak nemáte po ruke čerešne, pokojne ich nahraďte napríklad marhuľami alebo čučoriedkami.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

23 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.