Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaný čerešňový koláč s kakaom a mandľami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Nadýchaný čerešňový koláč s kakaom a mandľami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaný čerešňový koláč s kakaom a mandľami Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 0min

Keď sa čerešne na stromoch začnú sfarbovať do červena, je to jasný signál, že nastal ten správny čas na sladké čerešňové pokušenie. Tento jemný koláč s kakaovým cestom, ovocím a chrumkavými mandľami si zamilujete už po prvom kúsku – či už ku káve, na rodinné stretnutie, alebo len tak pre radosť.

reklama:

Suroviny

  • 4 žĺtky
  • 4 PL horúcej vody
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 PL kvalitného kakaa
  • 100 g polohrubej múky
  • 80 g zemiakového škrobu
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 bielky
  • štipka soli
  • 500 g čerstvých čerešní (bez kôstok)
  • 50 g plátkových mandlí
  • práškový cukor na ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv si predhrejeme rúru na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

Čerešne dôkladne umyjeme, necháme odkvapkať a odstránime kôstky.

3. Krok

V miske zmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a škrobom.

4. Krok

Bielky spolu so štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu.

5. Krok

V samostatnej mise vyšľaháme žĺtky s horúcou vodou do svetlej peny. Potom prisypeme cukor, kakao a sypké suroviny. Dôkladne premiešame.

6. Krok

Na záver do cesta opatrne vmiešame sneh z bielkov – ideálne ručne stierkou, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

7. Krok

Cesto nalejeme na pripravený plech, rovnomerne rozotrieme, obložíme odkôstkovanými čerešňami a posypeme mandľovými lupienkami.

8. Krok

Pečieme približne 40 minút, ideálne na strednej mriežke. Hotovosť skontrolujeme pomocou špajdle – ak vyjde po zapichnutí suchá, koláč je upečený.

9. Krok

Po vychladnutí môžeme koláč jemne pocukrovať práškovým cukrom a podávať.

reklama:

Ak máte veľa čerešní, môžete časť rozmixovať a vmiešať priamo do cesta pre ešte intenzívnejšiu chuť. Mandľové lupienky zas dodajú príjemný kontrast ku vláčnemu vnútro koláča.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy: ,
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.