Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Letná ríbezľová bublanina: Jednoduchý koláč, ktorý si získa každého

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letná ríbezľová bublanina: Jednoduchý koláč, ktorý si získa každého
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letná ríbezľová bublanina: Jednoduchý koláč, ktorý si získa každého Foto: depositphotos.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak hľadáte svieži a rýchly koláč na horúce dni, ríbezľová bublanina je presne to, čo potrebujete. Spojenie jemného piškótového cesta, kyslastého ovocia a chrumkavej posýpky vytvára dokonalú chuťovú harmóniu. Je to nenáročný dezert, ktorý zvládnete pripraviť aj bez veľkých cukrárskych skúseností – a výsledok poteší nielen vás, ale aj každého hosťa pri káve.

reklama:

Suroviny

  • Posýpka:
  • 125 g hladkej múky
  • 50 g zmäknutého masla
  • 50 g práškového cukru
  • Cesto:
  • 3 vajcia
  • 250 g kryštálového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka
  • Ovocie:
  • 500 g červených ríbezlí
  • Práškový cukor na záverečné posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru nastavte na 180 °C a nechajte ju nahriať. Plech vyložte papierom na pečenie. Ríbezle zbavte stopiek, prepláchnite vodou a nechajte ich dobre odtiecť.

2. Krok

Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V samostatnej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlej peny. K žĺtkovej zmesi pridáme olej, mlieko a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne primiešame vyšľahaný sneh, aby ostalo cesto vzdušné.

3. Krok

Z múky, cukru a masla prstami vypracujeme sypkú zmes, ktorá sa pri pečení krásne rozmrví a dodá koláču chrumkavosť.

4. Krok

Hotové cesto rozotrieme na pripravený plech. Rovnomerne naň rozložíme ríbezle a posypeme pripravenou drobenkou.

5. Krok

Bublaninu vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 35 minút. Koláč je upečený vtedy, keď doň zapichnete špajdľu a vytiahnete ju čistú, bez zvyškov cesta.

6. Krok

Po vychladnutí môžete koláč jemne poprášiť práškovým cukrom pre krajší vzhľad aj sladký záver.

reklama:

Ak nemáte po ruke ríbezle, pokojne ich nahraďte čučoriedkami, malinami či višňami. Koláč bude stále rovnako chutný. A ak chcete, aby bol ešte jemnejší, skúste do cesta pridať trochu citrónovej kôry – osvieži ho ešte viac.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

9 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.