Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Šťavnatá bábovka s červenými ríbezľami a vôňou citróna

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Šťavnatá bábovka s červenými ríbezľami a vôňou citróna
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Šťavnatá bábovka s červenými ríbezľami a vôňou citróna Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 200 g masla
  • 500 g kryštálového cukru
  • 60 ml rastlinného oleja
  • kôra a šťava z 2 citrónov
  • 4 celé vajcia
  • 350 g hladkej múky
  • 1 PL kypriaceho prášku
  • 250 ml cmaru
  • 200 g červených ríbezlí
  • 200 g práškového cukru na posyp alebo polevu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zapnite rúru a nastavte ju na 180 °C, aby sa stihla predhriať. V miske vyšľahajte zmäknuté maslo s cukrom a olejom do nadýchanej, svetlej peny. Pridajte nastrúhanú kôru z citrónov a postupne po jednom zašľahávajte vajcia – každé dobre zapracujte, aby sa hmota nezrazila.

2. Krok

V inej nádobe preosejte múku s práškom do pečiva. Striedavo s cmarom ju pridávajte do maslovej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké, vláčne cesto. Na záver opatrne zamiešajte ríbezle, aby sa nerozpučili a zostali v celku.

3. Krok

Formu na bábovku dôkladne vymažte tukom a vysypte múkou. Nalejte pripravené cesto, uhlaďte povrch a vložte do rozohriatej rúry. Pečte približne 60 minút – koláč by mal byť na povrchu zlatistý a boky sa môžu mierne oddeliť od stien formy. Skontrolujte špajdľou, či je stred dobre prepečený.

4. Krok

Po upečení nechajte bábovku pár minút postáť vo forme, potom ju vyklopte na mriežku a nechajte vychladnúť.

reklama:

Na záver môžete koláč bohato posypať práškovým cukrom, alebo si z citrónovej šťavy a práškového cukru vymiešať riedku polevu, ktorou ho jemne prelejete pre osviežujúci dotyk.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.