Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Letná čučoriedková bublanina ako od babičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Letná čučoriedková bublanina ako od babičky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Letná čučoriedková bublanina ako od babičky Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Čo môže byť lepšie v horúcom letnom dni než voňavý koláč plný šťavnatých čučoriedok? Táto domáca bublanina vás očarí svojou jemnosťou, vanilkovou vôňou a jednoduchou prípravou. Je ako stvorená ku káve na terase alebo ako sladký doplnok k výletu. Recept je osvedčený – zvládne ho aj ten, kto v kuchyni práve začína.

reklama:

Suroviny

  • 50 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vajcia
  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 300 g polohrubej múky
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 250 g čerstvých (alebo mrazených) čučoriedok
  • trochu tuku na vymastenie formy
  • hrubá múka na vysypanie
  • 2 lyžice práškového cukru na finálne posypanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte formu – dôkladne ju vymažte tukom a potom vysypte hrubou múkou, aby sa cesto neprichytávalo. Rúru si predhrejte na 200 stupňov Celzia.

2. Krok

Čučoriedky umyte a nechajte dobre odkvapkať. Ak používate mrazené, nerozmrazujte ich – inak pustia veľa šťavy.

3. Krok

Vajcia rozdeľte – bielky dajte zvlášť a žĺtky zvlášť. Z bielkov vyšľahajte so štipkou soli pevný sneh, ktorý neskôr zaručí nadýchanosť cesta.

4. Krok

V miske si zmiešajte múku s práškom do pečiva a preosejte ju – cesto tak bude jemnejšie.

5. Krok

Maslo nechajte zmäknúť a vymiešajte ho so žĺtkami, kryštálovým aj vanilkovým cukrom do hladkej peny. Postupne pridajte mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Nakoniec zľahka zapracujte sneh z bielkov – najlepšie varechou alebo silikónovou stierkou.

6. Krok

Cesto prelejte do pripravenej formy a povrch rovnomerne posypte čučoriedkami.

7. Krok

Pečte v rozohriatej rúre približne 25 minút. Hotovosť koláča overíte tak, že doň zapichnete špajdľu – ak ju vytiahnete čistú a suchú, je hotovo.

8. Krok

Po vychladnutí bublaninu posypte práškovým cukrom – bude nielen chutnejšia, ale aj krajšia na pohľad.

reklama:

Tento jednoduchý recept si zamilujete – nie je v ňom nič zložité, no výsledok je nad očakávania. Kombinácia vláčneho cesta a sladkých čučoriedok vás vráti do detstva, keď takéto koláče voňali z babičkinej kuchyne.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

15 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.